Τα εσώρουχα αποτελούν ένα από τα βασικότερα κομμάτια της καθημερινότητάς μας και παράλληλα από τα πιο ευαίσθητα. Μπορεί τα τζιν και τα φορέματα σου να κλέβουν την παράσταση αλλά τα εσώρουχα είναι ο κρυφός ήρωας της ντουλάπας σου καθώς σε κάνουν να νιώθεις αλλά και να δείχνεις απίστευτα. Το πως τα πλένεις λοιπόν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής, όσο και για την διάρκεια ζωής τους. Φυσικά, το πλύσιμο στο χέρι είναι η καλύτερη λύση αλλά επειδή κανένας δεν έχει χρόνο για αυτό εμείς σου επισημαίνουμε μερικά απλά βήματα.

Χρησιμοποίησε ζεστό νερό

Τα εσώρουχά μας φέρουν το μεγαλύτερο φορτίο μικροβίων από οποιοδήποτε άλλο ρούχο βάζουμε στο πλυντήριο μας. Έτσι πρέπει να εξασφαλίσεις ότι με το πλύσιμο θα καταφέρεις να εξουδετερώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Σε αυτό βοηθάει η χρήση ζεστού νερού καθώς εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν και να μεταφερθούν από το ένα στο άλλο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ιδανική θερμοκρασία για να εξοντώσεις τους μικροοργανισμούς είναι 60-65 βαθμοί Κελσίου.

Πλένε τα εσώρουχα μόνα τους

Δεν θα σου πω ότι είναι το πιο εύκολο βήμα καθώς συνήθως έχουμε πολλά ρούχα που πρέπει να πλυθούν και περιορισμένο χρόνο. Εάν όμως έχεις την ευκαιρία είναι μια καλή λύση που σε επιβεβαιώνει για την υγιεινή τους. Πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι αν αποφασίσεις να το εφαρμόσεις πρέπει να χρησιμοποιήσεις πολύ ήπιο απορρυπαντικό.

Τοποθέτησε τα σε μια θήκη πλυσίματος

Είναι μια ιδανική λύση για την παραπάνω περίπτωση που δεν μπορείς να διαθέσεις χρόνο για ένα επιπλέον πλυντήριο. Βάλε όλα σου τα εσώρουχα σε μια θήκη να πλυθούν όλα μαζί για μεγαλύτερη προστασία. Εκτός από το γεγονός ότι διατηρούν το σχήμα τους, δεν κινδυνεύουν να καταστραφούν από φερμουάρ ή κουμπώματα άλλων ρούχων. Εάν δεν έχεις ειδική θήκη μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μαξιλαροθήκη.

Απόφυγε το δυνατό στύψιμο

Το στύψιμο είναι μια διαδικασία που καταστρέφει την μορφή των εσωρούχων σου. Το καλύτερο είναι να το αποφύγεις καθώς μπορεί να καταστρέψει το λάστιχο ή το ύφασμα και έτσι μειώνεται η διάρκεια ζωής τους.

Σωστό στέγνωμα

Αρχικά χρησιμοποίησε μερικές πετσέτες για να αποστραγγιστεί το υπερβολικό νερό, πάντα επίπεδα για να διατηρούν το σχήμα τους. Για το σωστό στέγνωμα όμως το τελικό στάδιο είναι η έκθεση στον ήλιο. Ο ήλιος είναι η απόλυτη δράση κατά των μικροβίων εξαιτίας της υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπει. Απόφυγε λοιπόν το στεγνωτήριο και άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά.