Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να πιστεύω πως οι συμβουλές για τα οικονομικά θέματα μάλλον μας χρειάζονται όσο και οι συμβουλές για τη σχέση μας. Ενοίκιο, ρούχα, γυμναστήριο, φαγητά είναι μερικά μόνο από αυτά που μας κάνουν να έχουμε μια αρκετά περίεργη σχέση με τα αγαπημένα μας πια χαρτονομίσματα. Δεν ξέρω εάν εσύ παλεύεις με τα μοβ ή με τα μπλε, το μόνο σίγουρο είναι πως η σχέση σου με αυτά χρειάζεται μια βελτίωση.

Είσαι έτοιμη να δεις (εμ, και να αλλάξεις) τα λάθη σου; 

1. Οι μηνιαίες συνδρομές

Τι σου λέω τώρα εγώ στα χρόνια του Netflix και του Spotify. To ξέρω, αυτή ήταν μάλλον η πρώτη σου σκέψη. Φίλη μου, σε αυτή τη ζωή υπάρχουν πλέον δύο κατηγορίες ανθρώπων. Οι πρώτοι είναι οι τυχεροί που χρησιμοποιούν τις συνδρομές των άλλων και οι δεύτεροι αυτοί που πρέπει να τις πληρώσουν. Αν ανήκεις στην πρώτη προσπέρασε το Νο.1. Αν πάλι όχι, φρόντισε να ψάξεις σε όλες τις εφαρμογές που πληρώνεις ανθρώπους για να μοιραστείτε τα χρήματα. Έτσι, χωρίς να το καταλάβεις θα εξοικονομείς κάθε μήνα κάποια χρήματα.

Βρήκαμε τα 4 κύρια λάθη που κάνεις με τα οικονομικά σου
favim.com

2. Οι φόροι

Δύσκολα τα χρόνια του ΔΝΤ, εμ, των Θεσμών εννοώ. Τώρα που συνεννοηθήκαμε και αν ανήκεις στην κατηγορία των υπεύθυνων ανθρώπων που δουλεύουν και πληρώνουν μόνοι τους, τους φόρους (aka, no daddy ) τότε μάλλον με νοείς. Υπάρχουν κάθε χρόνο αρκετά χρήματα τα οποία πρέπει να δώσεις στην κυβέρνηση, από τον ΕΝΦΙΑ, μέχρι την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σου. Επειδή αυτό δε θα αλλάξει, καλό θα ήταν λοιπόν να φροντίσεις να βάλεις μερικά παραπάνω χρήματα στην άκρη για να μη χρειαστεί να χρωστάς στο δημόσιο.

3. Η εμμονή με το παρόν

Πριν από μερικό καιρό που ήμουν στο Λονδίνο, βρήκα στο γνωστό πολυκατάστημα Harrods μια γούνα που κόστιζε 18.000 λίρες (παρακαλώ). Εάν τα χρήματα μου περίσσευαν τότε πιθανότατα θα έκανα μια σοβαρή επένδυση πάνω σε αυτήν. Τελευταία στιγμή βέβαια αποφάσισα ότι αυτή δε θα ήταν μια καλή κίνηση για τα οικονομικά τα δικά μου αλλά και των γονιών μου. Πιθανότατα για να την πάρω θα έπρεπε να πουλήσουμε το σπίτι μας. Αυτό που θέλω να πω αγαπητή μου είναι πως μπορεί μια αγορά ή μια οποιαδήποτε οικονομική κίνηση να μοιάζει τη συγκεκριμένη στιγμή ιδανική αλλά οφείλεις πάντα να σκέφτεσαι πως θα είναι το αύριο. Ότι και αν κάνεις σε αυτή τη ζωή. 

Βρήκαμε τα 4 κύρια λάθη που κάνεις με τα οικονομικά σου
www.tylershields.com
featured photo: blog.bloglovin.com