woman3Διαβάζεις τον τίτλο και κρυφογελάς πεπεισμένη πως δεν απευθύνεται σε σένα και πας να κάνεις scroll down θέλοντας να δείξεις ότι δεν θα δώσεις σημασία. Τελικά αρχίζεις να ρίχνεις ματιές στο άρθρο με μιαν αδιάφορη περιέργεια και αναρωτιέσαι ποια «χαζή» φεμινίστρια τόλμησε να γράψει αυτές τις «αλήθειες».

Ντίβα δεν μπορεί να θεωρηθεί μόνο η Μαρία Κάλλας αλλά το κάθε κορίτσι της διπλανής πόρτας, η εργαζόμενη, η νοικοκυρά, η μάνα, η μανάβισσα ακόμα και εκείνη η ασπρόμαυρη γάτα που σε επισκέπτεται μόνο όταν θέλει να φάει.

H ντίβα βγαίνει από μέσα σου, από τον αέρα σου, από την αύρα σου. Η φωνή της συμπεριφοράς, των κινήσεων και του βλέμματός σου θα μιλήσει λεπτομερώς για σένα. Μην περιμένεις όμως κανένα να σε φωνάξει Diva, εσένα που μέχρι προχθές σε λέγανε Μαρία ή Κατερίνα. Αυτό θα το αντιληφθείς από την συμπεριφορά και τη στάση τους απέναντι σε σένα και κυρίως από αυτό που πηγάζει από μέσα σου. Όταν από όμορφη και κούκλα χαρακτηρίζεσαι ως μια ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα διαφορετική από τις άλλες τις κοινότυπες, τις δήθεν και τις κάλπικες.

Ντύσου κομψά, όχι προκλητικά. Ανακάλυψε τα χόμπι σου και ασχολήσου με αυτά. Διάβασε βιβλία, ασχολήσου με ζαχαροπλαστική, κάνε κωπηλασία. Επένδυσε σε συναισθηματικά κεφάλαια που αξίζουν και απομακρύνσου από τις δηλητηριασμένες σχέσεις. Άτομα που δεν σε σέβονται είτε είναι φίλοι, σύντροφοι, εργοδότες, δεν έχουν θέση στη ζωή σου. Στήριξε όσο μπορείς τα δικά σου άτομα χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Μείνε άυπνη για να παρηγορήσεις μια κολλητή σου που μόλις χώρισε. Στείλε δώρα Χριστουγέννων σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη. Μάθε να αγαπάς τους ανθρώπους και αν κανένας από αυτούς δεν εκτιμήσει την αγάπη σου, άσε τον να φύγει. Αυτός χάνει. Απόφυγε κουτσομπολιά ανοίγοντας ουσιαστικές συζητήσεις που προκαλούν ενδιαφέρον. Ούτως η άλλως η άποψη και η κρίση δεν αποκτούνται  και αναπτύσσονται μόνο με το να είσαι πάνω από τα βιβλία αλλά και από την αλληλεπίδρασή μας με άλλους ανθρώπους. Δώσε σημασία στην ανυπέρβλητη αξία της ύπαρξής σου που ούτως ή άλλως της ανήκει.

Πάνω από όλα όμως αγάπα και θαύμασε εσένα. Αγάπα εσένα που ενώ μπορεί να είδες πεντακόσια tutorials στο Υoutube συνεχίζεις να βάζεις το eye-liner λάθος και πάντα έχεις λίγα κιλά παραπάνω.  Εσένα που κάθε μέρα λες ότι θα γίνεις καλύτερη από χθες. Που μαθαίνεις από τα λάθη σου και ξανακάνεις τα ίδια μέχρι να μάθεις να κάνεις άλλα. Και στην τελική δε μας νοιάζει αν αυτό που κρύβεται μέσα σου λέγεται ντίβα, πριμαντόνα ή πριγκίπισσα. Σημασία έχει να ξέρεις να το βγάζεις προς τα έξω για να σε χαίρεσαι πρώτα από όλα εσύ και μετά ο περίγυρός σου.