Μπορεί οι τηλεοπτικές έφηβες ηρωίδες με τις μικρομέγαλες ανησυχίες όπως τα κορίτσια του Gossip Girl,  του Beverly Hills 90210, του Dawson’s Creek, του Gilmore Girls, του Party of Five, του 7th Heaven κ.λ.π. να παίρνουν όλη τη “δόξα” και την προβολή στα media, όμως με τα κοριτσάκια σειρών που μας συντρόφευσαν στην tv πριν μπούμε ή καθώς μπαίναμε στην εφηβεία, έχουμε μια άλλη, πιο αθώα και πιο αγαπησιάρικη σχέση. Πριν οι σκοτούρες σου επικεντρωθούν αποκλειστικά στο τι θα φορούσες, αν αρέσεις στ’ αγόρια και τι πρέπει να ξέρεις για το σεξ, σίγουρα κι εσύ θα είχες μια αγαπημένη τέτοια ηρωίδα. Εγώ ξεχωρίζω τρεις που μου έχουν μείνει περισσότερο στο μυαλό και που αποτελούσαν πολύ “δυνατούς” χαρακτήρες, στο όριο παιδιού και γυναίκας:

Τις θυμάσαι;

Ποιος είναι το αφεντικό (Who’s the boss)

Η Alyssa Milano ως το αγοροκόριτσο Sam(antha) Micelli με μπαμπά τον Ιταλοαμερικάνο Tony Micelli (Tony Danza) στο Who’s the boss, ήταν η αγαπημένη μου (και η ηθοποιός παραμένει ένα girl crush μου). Και επειδή δεν ήταν η κλασική “πριγκίπισσα”, και επειδή ήθελα να πιστεύω ότι μοιάζαμε. Ήταν γλυκύτατη με το χαμόγελό της και παρατηρούσα τις αλλαγές στην εμφάνισή της καθώς γινόταν γυναίκα. Ακόμα θυμάμαι το επεισόδιο στο οποίο ο μπαμπάς Tony, ελλείψει μαμάς, πηγαίνει να της αγοράσει το πρώτο της σουτιέν.

Με δυο μπαμπάδες (My two dads)

Σε μια σειρά όπου ακόμα κι αν ήσουν μικρή, αποκλείεται να μη χτυπούσε η καρδούλα σου για τον έναν μπαμπά, τον cool and handsome Joey (Greg Evigan), η κόρη, η Nicole, ήταν μια ηρωίδα που δεν μπορούσες παρά να συμπαθήσεις. Με τα μακριά 80s-90s μαλλιά της που έπιανε λίγο στο πλάι ή πίσω, και με το πνεύμα της, ήταν μια φιγούρα που ενσάρκωνε την καλύτερη ρεαλιστική εκδοχή σου όπως ίσως τη φανταζόσουν.

Full House

Στην σειρά από την οποία ξεκίνησαν οι αδελφές Olsen, που υποδύονταν εναλλάξ το ίδιο κοριτσάκι, και η οποία αναβιώνει το 2016 με μεγάλο μέρος του αρχικού καστ, η Dee-Jay (Candace Cameron), η μεγαλύτερη κόρη από τρία παιδιά, ξεχώριζε για την εξυπνάδα και την ωριμότητά της. Ήταν εξαιρετικά δραστήρια και θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελούσε πρότυπο girl power.

Ποια ήταν λοιπόν η δική σου αγαπημένη;