Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τιμήσεις τις παραδόσεις τώρα τις γιορτές, και ένας από αυτούς είναι να επισκεφθείς δύο εκθέσεις που θα σε ταξιδέψουν στο παρελθόν με νοσταλγικά αντικείμενα μοναδικής ομορφιάς, όπως σου προτείναμε στο πρόσφατο τεύχος του Savoir Ville free press.

Toy Stories” στον Ελληνικό Κόσμο

toystories2

Η έκθεση που πέρυσι άνοιξε ένα σπάνιο παράθυρο στην παιδικότητα, στην ιστορία και την τέχνη του παιχνιδιού, επανέρχεται εμπλουτισμένη στον Ελληνικό Κόσμο. Μη χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά συλλεκτικά παιχνίδια ανεκτίμητης αξίας του μακρινού ή κοντινού παρελθόντος, από την συλλογή του Ιδρύματος Σ.Ο.Φ.Ι.Α., και να μαγευτείς από το ξεχωριστό αυτό ταξίδι στο παρελθόν και στα παιδικά μας όνειρα.

Αφιέρωμα στη σπουδαία λαογράφο Αγγελική Χατζημιχάλη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης

aggelikixatzimixalisavoirville Συνδύασε μια βόλτα στην Πλάκα με μια “βόλτα” στην παράδοσή μας. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” παρουσιάζει μια μεγάλη έκθεση για τη λαογράφο από την οποία αντλεί το όνομά του. Μάλιστα αυτό τον καιρό παρουσιάζεται και μια έκθεση μέσα στην έκθεση, για τα ελληνικά χριστουγεννιάτικα έθιμα. Όχι μόνο θα μάθεις για τη ζωή και το πολύτιμο έργο μιας σημαντικής Ελληνίδας χάρη στην οποία διαφυλάχθηκαν η λαϊκή τέχνη και τα παραδοσιακά κειμήλια που θα θαυμάσεις, αλλά θα περιηγηθείς και στο κτήριο-κόσμημα του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου, που αποτελούσε την οικία της και στεγάζει σήμερα το Μουσείο. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.