Λίγα πράγματα είναι τόσο ενοχλητικά όσο το να έχεις πετύχει τέλεια την εφαρμογή της σκιάς στα μάτια σου αλλά μετά από λίγη ώρα τίποτα να μην είναι όπως πρέπει. Να έχεις μπροστά σου το τέλειο smoky eye αλλά τα βλέφαρα σου να μην συνεργάζονται για τη διάρκεια του αποτελέσματος. Για όλο αυτό ευθύνεται το λιπαρό δέρμα στην περιοχή των ματιών.

Για να το αντιμετωπίσεις θα κάνεις τα σωστά βήματα, χρησιμοποιώντας προϊόντα που θα δώσουν ματ υφή στο δέρμα σου ως καμβά. Έτσι θα έχεις το αποτέλεσμα που θες για ώρες.

Παρακάτω θα βρεις όλα εκείνα που χρειάζεται  να ξέρεις για να παραμένουν οι σκιές στα βλέφαρά σου.

Photos Kat Borchart/ Byrdie YouTube Channel

Πλύνε το πρόσωπο σου

Καθάρισε πολύ καλά το πρόσωπό σου και ειδικά την περιοχή των ματιών, πριν πιάσεις το πινέλο. Αν η λιπαρότητα στην περιοχή των βλεφάρων είναι το πρόβλημα, τότε η λύση είναι ένας καλός καθαρισμός πριν το make up. Βεβαιώσου ότι το πρόσωπό σου είναι καθαρό και στεγνό πρι χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν.

Άπλωσε ένα καλό primer

Πριν απλώσεις τις σκιές θυμήσου την αξία ενός καλού primer. Eίναι το πιο σημαντικό βήμα για να διατηρηθούν τα προϊόντα και τα χρώματα στα βλέφαρα σου. Κάποιοι make up artists το χρησιμοποιούν ακόμα κι όταν πρόκειται απλά να βάλουν μόνο μάσκαρα και concealer.

Ένα ελαφρύ primer σκιών ματιών ενισχύει το χρώμα και κάνει λεία τα βλέφαρα για καλύτερη εφαρμογή και μεγαλύτερη διάρκεια. Το Pro Filt’r Amplifying Eye Primer είναι μία πρόταση. Θα σου προσφέρει καλύτερη εφαρμογή, ενισχυμένο χρώμα και μεγαλύτερη διάρκεια. Η ελαφριά αόρατη ροζ σύνθεση του απλώνεται ομοιόμορφα σε κάθε τόνο επιδερμίδας.  

Διάλεξε τις αποχρώσεις από την αγαπημένη σου παλέτα

Αφού έχεις απλώσει το primer είσαι έτοιμη για να περάσεις στις σκιές. Η παλέτα Winter Wonderglam Luxe της Tarte περιλαμβάνει 24 συνθέσεις για πολλαπλό φινίρισμα, μια μάσκαρα, ένα μολύβι ματιών και ένα πινέλο. Όλα όσα χρειάζεσαι για αυτό το βήμα.

Eφάρμοσε τη μια από τις mixed-metal αποχρώσεις στο βλέφαρό και στην πτύχωση του τόξου, με το πινέλο και πρόσθεσε μία από τις αποχρώσεις με glitter, στο τέλος, με απαλές κινήσεις πάνω από τη σκιά σου.  

Ψέκασε με ένα setting spray

Τελευταίο βήμα, κι αφού έχεις τελειώσει με το υπόλοιπο πρόσωπο, είναι να ψεκάσεις με ένα setting spray το οποίο θα βοηθήσει το make up σου να διατηρηθεί πολλές ώρες.

Το setting spray θα σταθεροποιήσει  το μακιγιάζ φροντίζοντας παράλληλα την επιδερμίδα. Το MIST et FIX χαρίζει επιπλέον ενυδάτωση στην επιδερμίδα και βελτιώνει τη διάρκεια του μακιγιάζ. Δεν περιέχει οινόπνευμα αφού η σύνθεσή τους αποτελείται κατά 90% από νερό.  
photos: Byrdie ΥouTube Channel (Kat Borchart)