Με το πέρασμα του χρόνου ο συνδετικός ιστός χάνει το σφρίγος και την ισχύ του με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες και χαλάρωση. O βελονισμός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρυνθούν ή να μαλακώσουν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες από το πρόσωπο. Τελευταία όλο και περισσότεροι celebrities όπως η Madonna, η Claudia Schiffer, η Elle Macfferson, η Gwyneth Paltrow  στρέφονται προς το αρχαίο αυτό ιατρικό σύστημα, αντί της χειρουργικής επέμβασης, του Botox, του ενέσιμου υαλουρονικού κ.α. τα οποία μπορεί να έχουν παρενέργειες.

8ff56974d06dc3313cdb876c990121e0c64e4040

Ο βελονισμός επαναπρογραμματίζει την αναγέννηση των δερματικών κυττάρων. Η εισχώρηση λεπτών και μικρών βελονών στο πρόσωπο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Όσον αφορά στην εφαρμογή τώρα ο ενδιαφερόμενος θα συνομιλήσει με τον βελονιστή του σχετικά με το θέμα που τον απασχολεί, τα προβλήματα υγείας που ίσως αντιμετωπίζει, για το συναισθηματικό του φορτίο και γενικά τον τρόπο ζωής του. Μετά από λεπτομερές ιστορικό ο βελονιστής καταλαβαίνει ποια είναι τα σημεία που πρέπει να ενεργοποιήσει μέσω των βελονών, τα οποία διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή και από πρόβλημα σε πρόβλημα.

Τι μπορεί να μας προσφέρει τελικά ο αισθητικός βελονισμός;

  • Ομαλοποίηση των ρυτίδων έκφρασης και μείωση των βαθύτερων ρυτίδων
  • Βελτίωση της επιδερμίδας του προσώπου με την αύξηση της τοπικής κυκλοφορίας
  • Βελτίωση της ελαστικότητας των μυών του προσώπου
  • Καθυστέρηση της γήρανσης του προσώπου
  • Συνολική αναζωογόνηση ολόκληρου του προσώπου
  • Εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια

Η καλύτερη ηλικία έναρξης των θεραπειών είναι μεταξύ 25 – 45 ετών καθώς το νεανικό δέρμα επωφελείται περισσότερο με το βελονισμό. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται ορατά άμεσα με μέσο όρο τις 3-12 εβδομάδες από την έναρξη των συνεδριών και ολοκληρώνονται στους 6 μήνες. Μπορεί να διατηρηθούν, σε συνδυασμό με υγιεινό τρόπο ζωής για 1,5 έως 2 χρόνια μετά από θεραπεία 12 συνεδριών. Το σημαντικό όμως, όπως λένε οι ειδικοί, είναι ότι δεν έχει επιπλοκές, δεν απαιτεί χρόνο αποκατάστασης, ούτε φάρμακα και δεν υπάρχει κίνδυνος παραμόρφωσης.