Εάν νομίζεις πως να το να φτιάξεις το δικό σου ψωμί είναι κάτι ακατόρθωτο, η παρακάτω συνταγή από το Cookbloggr θα σε διαψεύσει.

vegan-ελιόψωμο-με-θυμάρι-και-δεντρολίβανο
cookbloggr

Υλικά:

150 γρ. αλεύρι ολικής

350 γρ. αλεύρι σκληρό

2 φλ. του τσαγιού νερό χλιαρό

1/2 κ.γ αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

1 κ.γ Θυμάρι

1 κ.γ δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

1 φλ. του τσαγιού ελιές πράσινες

5 κ.γ ελαιόλαδο

1/2 κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετείς το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες ελιές και ανακατεύεις. Σταδιακά προσθέτεις το αλεύρι ολικής. Προσθέτεις το αλάτι και το αλεύρι το σκληρό και ζυμώνεις. Θέλεις μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο επιπλέον αλεύρι. Σκεπάζεις με διάφανη μεμβράνη και με μία πετσέτα και το αφήνεις στην άκρη μέχρι η ζύμη να διπλασιαστεί.

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα και τοποθετείς μια γάστρα με το καπάκι στον φούρνο. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη αλευρώνεις την επιφάνεια του πάγκου και τοποθετείς τη ζύμη. Την κλείνεις σε σχήμα φακέλου, την γυρίζεις ανάποδα και τοποθετείς την ζύμη σε λαδόκολλα στη γάστρα. Ψήνεις με κλειστό καπάκι για 30 λεπτά και για 15 λεπτά χωρίς καπάκι.

featured photo και περισσότερες συνταγές: cookbloggr