Η περιποίηση νυχιών και τα μανικιούρ είναι μια αγαπημένη μορφή προσωπικής περιποίησης. Μάλιστα, πολλές από εμάς έδραξαν την ευκαιρία και έγιναν nail experts από το σπίτι μέσα στην καραντίνα.

Ανεξάρτητα από το ποιος φτιάχνει τα νύχια σου, ένα από τα πιο απολαυστικά κομμάτια της διαδικασίας είναι η επιλογή βερνικιού. Πέρα από τα χρώματα που μας μαγεύουν κάθε σεζόν, φέτος αξίζει να προσέξεις τη βιωσιμότητα και τα συστατικά των βερνικιών. Τα συστατικά είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς τα νύχια μας απορροφούν οτιδήποτε τοποθετηθεί επάνω τους. Έτσι, αξίζει να επιλέξεις βερνίκια χωρίς τοξικές ουσίες και επικίνδυνα χημικά. Ευτυχώς, πολλές εταιρείες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν πανέμορφα προϊόντα με μεγάλη διάρκεια, που είναι παράλληλα vegan και cruelty free. Και σ’ αυτές τις εταιρείες θα βασίσουμε τις προτάσεις μας για τα καλύτερα βερνίκια νυχιών της φετινής σεζόν.

Ξεκινώντας με το κλασικό κόκκινο που παραμένει και φέτος στη μόδα, όντας μια διαχρονική και ασφαλής επιλογή. Αντί όμως να επιλέξεις κάποιο τυχαίο βερνίκι, αξίζει να αναζητήσεις το χρώμα Demetria της εταιρίας Zoya. Η συγκεκριμένη εταιρία ξεχωρίζει δημιουργώντας βερνίκια μεγάλης διάρκειας απαλλαγμένα από 10 τοξικές ουσίες.

Τα καλύτερα vegan και cruelty free βερνίκια νυχιών
zoya.com

Τι καλύτερο από ένα έντονο κίτρινο για να τονίσει το μαύρισμά σου! Μια πιο γενναία και fun επιλογή που όμως θα σε συναρπάσει. Εξάλλου όλοι χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη χαρά και θετικότητα αυτό τον καιρό. Γιατί να μην ξεκινήσεις από τα νύχια σου λοιπόν; Εμείς, προτείνουμε να δοκιμάσεις την εταιρία Catrice που έχει πληθώρα vegan προϊόντων παρασκευασμένα με φυσικά συστατικά. Το κίτρινο της επιλογής μας για φέτος είναι το 68 – Turn The Lights On της Catrice.

Τα καλύτερα vegan και cruelty free βερνίκια νυχιών
catrice.eu

Παραμένοντας στην οικογένεια των φωτεινών χρωμάτων, δεν μπορεί να λείπει από τις προτάσεις της σεζόν ένα λαχταριστό πορτοκαλί! Εμείς προτιμάμε την απόχρωση 211 της 3INA.

Τα καλύτερα vegan και cruelty free βερνίκια νυχιών
old.3ina.com

Εάν φέτος θέλεις να δοκιμάσεις χρώμα στα νύχια σου αλλά δεν είσαι έτοιμη για ένα έντονο κίτρινο ή πορτοκαλί μην ανησυχείς! Το παστέλ ανοιχτό μπλε είναι μια ασφαλής και κομψή επιλογή για να πειραματιστείς με το χρώμα. Εμείς προτείνουμε την απόχρωση Blue Sky της Benecos.

Τα καλύτερα vegan και cruelty free βερνίκια νυχιών
truenatural.com

Και για τις πιο τολμηρές λάτρεις των παστέλ, προτείνουμε ένα ειδυλλιακό λιλά από την εταιρεία Orly. Το συγκεκριμένο είναι από την καινούργια τους συλλογή για αυτή τη σεζόν και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε! Η απόχρωση ονομάζεται Kaleidoscope Eyes και σε περιμένει να την δοκιμάσεις.

Τα καλύτερα vegan και cruelty free βερνίκια νυχιών
orlybeauty.com

Και τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει ίσως η πιο αγαπημένη καλοκαιρινή απόχρωση, το λευκό. Το λευκό όχι μόνο αναδεικνύει το μαύρισμα αλλά δίνει στα χέρια μια όψη καθαριότητας και είναι απίστευτα κομψό για κάθε περίσταση. Η cruelty free και vegan επιλογή που προτείνουμε είναι το νούμερο 12 της So Bio.

Τα καλύτερα vegan και cruelty free βερνίκια νυχιών
greenhousebio.gr

Είτε επιλέξεις μια πιο κλασική απόχρωση ή δοκιμάσεις ένα έντονο κίτρινο ή πορτοκαλί, αξίζει να προτιμήσεις βερνίκια χωρίς τοξικές ουσίες, που είναι vegan και cruelty free. Ελπίζουμε οι παραπάνω προτάσεις να σου δώσουν έμπνευση και να σε συστήσουν σε νέα, αποτελεσματικά και φυσικά βερνίκια νυχιών!

featured photo: @VeraNovember