Βαλαντω Τρυφωνος For Savoir Ville

Με αφορμή το καινούργιο της single “Μοιάζει με αγάπη” είπαμε λίγα λόγια με την ταλαντούχα Βαλάντω Τρύφωνος, ένα φωτεινό κορίτσι από την Λευκωσία, γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη νίκη της στο Greek Idol. Η Βαλάντω, παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, μετρά ήδη στο ενεργητικό της συνεργασίες με ονόματα όπως αυτό του Μιχάλη Χατζηγιάννη, της Άννας Βίσση, του Γιάννη Μπέζου και του Γιάννη Πάριου, ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony music ενώ έχει συμμετάσχει με επιτυχία σε μιούζικαλ, στο θέατρο αλλά και σε περιοδείες στο εξωτερικό. Εμείς στο Savoir Ville της κάναμε 5 ερωτήσεις μια ανάσα πριν την ολοκληρωμένη δισκογραφική της δουλειά αλλά και τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Κύπρο!

  1. Περιέγραψε μας τον εαυτό σου με 5 λέξεις.

Ωχ! Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να απαντήσω εύκολα αυτή την ερώτηση γιατί είμαι άνθρωπος των αντιθέσεων. Από τη μια είμαι απαισιόδοξη και αγχώδης και από την άλλη προσπαθώ πια να σκέφτομαι διαφορετικά, να είμαι πιο θετική και αισιόδοξη! Είμαι ιδιαίτερα υπομονετική. Στην καθημερινότητα μου είμαι αναβλητική αλλά παράλληλα είμαι τυπική και έχω παρά πολλή όρεξη για ότι έχει να κάνει με τη δουλειά!

  1. Ξεκίνησες πιάνο και μουσικές σπουδές σε πολύ μικρή ηλικία (μόλις 5 χρονών!) και συνεχίζεις ακάθεκτη. Μίλησέ μας λίγο για τον ρόλο που έχει όλα αυτά τα χρόνια η μουσική στη ζωή σου.

Η μουσική για μένα είναι η ζωή μου, το οξυγόνο μου. Είναι το καταφύγιο και ο τρόπος που ξεφεύγω από την καθημερινότητα. Δεν είμαι άνθρωπος που εκφράζομαι εύκολα μέσα από τις λέξεις και πάντα προτιμώ τις πράξεις. Η μουσική και το τραγούδι είναι ο τρόπος που μπορώ να επικοινωνήσω.

  1. Σε γνωρίσαμε μέσα από τη νίκη σου στο Greek Idol που, όμως, την ακολούθησε μια επιτυχημένη, σταθερή πορεία στον χώρο. Πώς αντιμετωπίζεις εσύ αυτή την επιτυχία; (Πες μας την αλήθεια, άλλαξες καθόλου;)

Θα σου απαντήσω αυτή την ερώτηση με στίχους του Γιάννη Ρίτσου.

“Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε

Για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου

Απ’ τον κόσμο

Εμείς τραγουδάμε

Για να σμίξουμε τον κόσμο.”

Δεν τραγουδάω για την φήμη ούτε την επιτυχία, τραγουδάω για να μπορώ να υπάρξω. Είναι ο τρόπος που εγώ μπορώ να επικοινωνήσω! Δεν νομίζω ότι έχω αλλάξει απλά ωρίμασα μέσα από την  μουσική, είμαι πιο αυστηρή με τον εαυτό μου και έχω ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να βγω στην σκηνή και να τραγουδήσω.

Βαλαντω Τρυφωνος For Savoir Ville

  1. Ακούσαμε το καινούργιο σου single “Μοιάζει με Αγάπη” και μας άρεσε πολύ! Τι ακολουθεί;

Αυτή την βδομάδα κυκλοφορήσαμε 4 re-edits του “Μοιάζει με Αγάπη”. 4 μουσικοί παραγωγοί από 3 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα Ιταλία και ΗΠΑ) έχουν φτιάξει 4 διαφορετικές εκδοχές βασισμένες εξολοκλήρου στην downbeat electronics.  Επίσης, αυτή την περίοδο κάνω πρόβες μαζί με την μπάντα μου για τις live εμφανίσεις που θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

  1. Θα μοιραστείς μαζί μας τα καλοκαιρινά σου σχέδια;

Το καλοκαίρι συνεχίζουμε την δουλειά για το album παράλληλα με τις πρόβες για τις live εμφανίσεις. Τον Σεπτέμβρη θα κυκλοφορήσει και 2ο τραγούδι άρα έχουμε την προετοιμασία για το video clip. Μέσα σε όλα αυτά θέλω να βρω κάποιες μέρες να πάω λίγο στην Κύπρο να δω τους δικούς μου και να ξεκουραστώ! Δεν είναι καλοκαίρι αν δεν φας κρύο καρπούζι και χαλούμι στην βεράντα της κουζίνας!

*Παρακάτω μπορείς να ακούσεις τα 4 ολοκαίνουργια re-edits του «Μοιάζει με αγάπη».