Τα παραξενα οφελη του αλκοολ για την υγεια Savoir Ville

Οι λόγοι για να κόψεις το ποτό είναι πάρα πολλοί. Ενδεχομένως να είναι και πιο πολλοί από πάρα πολλοί. Αλλά αυτό είναι κάτι που φαντάζομαι πως ήδη γνωρίζεις. Και συνεχίζεις να πίνεις.

Δεν σε αδικώ, και εγώ αυτό κάνω. Προσπαθώ να πίνω υπεύθυνα (και ας μην είναι τελικά όσο υπεύθυνα νόμιζα) αλλά τουλάχιστον διαλέγω το τι θέλω να πιω. Είμαι αρκετά μεγάλη (γι’ αυτό, όχι γενικά) και η επιλογή του ποτού που θα παραγγείλω όταν βγω, θα έχει μια πιθανότητα 97% να είναι σωστή. Το άλλο 3% το χάνω στην πορεία. Γιατί στην τελική, ποιο το νόημα να επιλέξεις να πιεις ένα ποτήρι κόκκινο κρασί επειδή διάβασες κάπου πως κάνει καλό στον οργανισμό σου, αν δεν είναι αυτό που θέλεις πραγματικά; Ποιο το νόημα του να παραγγείλεις Gin Tonic επειδή είναι αυτό με τις λιγότερες θερμίδες μα στην πραγματικότητα να θέλεις να πιεις ένα Long Island Ice Tea (η κόακολα δεν αξίζει);

Όμως η αλήθεια είναι πως υπάρχει νόημα σε όλες τις επιλογές που μπορεί να κάνεις, αρκεί να το κάνεις επειδή γουστάρεις. Το ποτό, όχι το γκομενάκι απέναντι.

Λευκό Κρασί

Τα παραξενα οφελη του αλκοολ για την υγεια Savoir Ville

Ενώ το κόκκινο κρασί λένε πως είναι εκείνο που σφύζει από υγεία στην οικογένεια των κρασιών, το λευκό μπορεί να σου προσφέρει πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζεις ή δεν γνωρίζεις. Τα λευκά κρασιά λέγεται πως δεν δημιουργούν αλλεργίες τόσο εύκολα, γι’ αυτό και ενδείκνυνται για ανθρώπους που μοιάζουν να έχουν αλλεργίες παντού.

Ή πουθενά και απλώς είναι λάτρεις του κρασιού.

Ουίσκι

Τα παραξενα οφελη του αλκοολ για την υγεια Savoir Ville

Ο αλκοολικός θείος σου από το χωριό (ή το Σικάγο) θα ξέρει τι εννοώ. Ο ίδιος θείος που κάθε φορά που αρρώσταινες σου πρότεινε να πιεις μια γουλιά ουίσκι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Σωματικά και ψυχολογικά φαντάζομαι θα εννοούσε. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν τελείως λάθος η λύση που πρότεινε (ευχαριστώ θείε) καθώς έρευνες έχουν δείξει πως το ουίσκι μπορεί να σου προσφέρει αυξημένη αντίσταση σε ιογενείς λοιμώξεις.

Εχμ, μπορεί να μην είναι εντελώς καλή δικαιολογία για να κατεβάσεις ένα μπουκάλι Jack μόνος σου, αλλά αυτό δε το κάνει να μην στέκει. Άσπρο πάτο.

Τεκίλα

Τα παραξενα οφελη του αλκοολ για την υγεια Savoir Ville

Μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα να πιεις μια παγωμένη μαργαρίτα γι’ αυτή τη δουλειά, αλλά αν σου αρέσει σκέτη η τεκίλα (ΝΑΙ), πιάνει. Έρευνα στην Αμερικάνικη Χημική Κοινότητα έχει δείξει πως η τεκίλα βοηθά στο να χαμηλώσει το ζάχαρο ενός ανθρώπου και όσο και αν δε το πιστεύεις, σε βοηθάει να αδυνατίσεις. Τεκίλα boom για ακόμη μια καθημερινή.

Ποτέ δεν χάρηκα περισσότερο για ένα ποτό, όσο τώρα. Καλοκαίριασε, οπότε, στην τεκίλα αδέρφια!

(Το παράκανα μάλλον)