Έχεις δοκιμάσει ποτέ να φτιάξεις βάφλα από πουρέ; Εάν λοιπόν δεν έχεις γευτεί ακόμα αυτή την υπέροχη συνταγή, νομίζω πως έφτασε η ώρα για να το κάνεις.

Αν θέλεις να βάλεις τη δική σου εκδοχή σε αυτές τις βάφλες, μπορείς, να αναμείξεις λίγο μπέικον μαζί με τυρί και να το βάλεις πάνω από την βάφλα. Μπορείς ακόμα να παραλείψεις εντελώς το τυρί, αν και δεν είμαι σίγουρη αν θα θέλεις να το κάνεις αυτό, αφού αυτές οι τραγανές βάφλες είναι καλύτερες έτσι.

Επίσης, εάν σου περισσέψουν μπορείς να τις ζεστάνεις ξανά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Τι θα χρειαστείς;

1 φλιτζάνι κρύο νερό από τη βρύση

1 αυγό

1/3 κουταλιάς αλεύρι

1/3 κουταλιάς baking powder

3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1-2 πρέζες λευκό πιπέρι

3/4 φλιτζάνι στιγμιαίο πουρέ πατάτας σε νιφάδες

1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανακάτεψε το αυγό, το νερό, τα πρώτα 6 συστατικά σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης. Στη συνέχεια, πρόσθεσε τις νιφάδες πατάτας και ανακάτεψε καλά ώστε να ενωθούν. Πρόσθεσε το τυρί και άφησε το μείγμα για 1-2 λεπτά.

Ζέστανε τη βαφλιέρα σου σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μοίρασε το μείγμα πατάτας σε τέσσερις μερίδες και ψήσε κάθε μερίδα για 3-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μπορεί να αφαιρεθεί από τη βαφλιέρα χωρίς να σπάσει.

Σέρβιρε αμέσως με μια κουταλιά ξινή κρέμα ή χρησιμοποίησέ το ως βάση για ένα αυγό.