Κάτω από τα επιβλητικά φώτα του Πύργου του Άιφελ, την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη, ο Anthony Vaccarello παρουσίασε την πιο φαντασμαγορική συλλογή του μέχρι σήμερα. Το show ήταν αφιερωμένο στο συνιδρυτή και αιώνιο σύντροφο του Yves Saint Laurent, Pierre Berge, ο οποίος πέθανε φέτος σε ηλικία 86 ετών. Το ‘κύκνειο άσμα’ του Berge, σφραγίζοντας έτσι την κληρονομιά του αγαπημένου του σχεδιαστή, θα είναι δυο μουσεία αφιερωμένα στον Yves Saint Laurent, ένα στο Παρίσι και ένα στο Μαρακές, τα οποία επρόκειτο να ανοίξουν ως το τέλος του χρόνου.

7-custom 3-custom

Υπάρχει μια σχετική ειρωνεία στο γεγονός ότι ο μεγαλύτερος θρίαμβος του Yves Saint Laurent, να προσφέρει στις γυναίκες το ανδρικό παντελόνι και κατ’επέκταση ολόκληρο το ανδρικό κοστούμι ως σύμβολο ελευθερίας και ισότητας, αγνοήθηκε εντελώς στο εν λόγω show.  Παρόλα αυτά, η τεράστια συλλογή του Vaccarello περιελάμβανε επίσης σύνολα με εμφανείς τις επιρροές του μεγάλου μόδιστρου ‘ φτερά, δαντέλες, φουσκωτά μανίκια, φούξια σατέν και φυσικά το Le Smoking στην πιο σύγχρονη εκδοχή του.

Το αποτέλεσμα; Ένα show που έπεισε ακόμη και τους πιο δύσκολους κριτικούς ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Anthony Vaccarello, είναι απόλυτα ικανός να ‘μεταφράσει’ την κληρονομιά του Saint Laurent για τις σημερινές γυναίκες.

8-custom 5-custom 2-custom 1-custom