Η Εύη Λουκά σχεδιάζει για εμάς τα πιο καλαίσθητα χειροποίητα κεραμικά και πορσελάνινα αντικείμενα. Το εργαστήριο της είναι στην Αθήνα, αλλά τα έργα της ταξιδεύουν πολύ πιο μακριά. Είναι κομψά και φτιαγμένα με μπόλικη αγάπη. Αποχρώσεις, που θυμίζουν κυκλαδίτικο νησί, minimal γραμμές και μπόλικο μεράκι αποτελούν τα μυστικά του Urban Pottery. Το αποτέλεσμα τελικά είναι θαυμαστό με άρωμα από Μεσόγειο. Ο χαρακτήρας και το γούστο σ’ ένα σπίτι δεν κρίνεται μόνο από τα έπιπλα, αλλά πολύ περισσότερο κρίνεται στις λεπτομέρειες. Εντοπίσαμε, λοιπόν, στο instagram το Urban Pottery και σας παρουσιάζουμε όσα ξεχωρίσαμε:

1. Έχουμε δει πολλές κούπες, αυτές όμως είναι μοναδικές στην κυριολεξία. Η καθεμία έχει το δικό της σχήμα και δε μοιάζει με τις υπόλοιπες, γιατί πολύ απλά είναι χειροποίητη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια.

2. Ένα φυτό πάντοτε αναδεικνύεται καλύτερα σε μία περιποιημένη και καθαρή γλάστρα σαν αυτή:

3. Ποιος είπε ότι ένα λειτουργικό αντικείμενο δεν μπορεί να είναι ένα καλλιτέχνημα; Αυτό το φωτιστικό αποτελεί την απόδειξη πως μπορεί:

4. Αποθηκευτικοί χώροι και διακοσμητικά που δεν περνούν απαρατήρητα, κι εύκολα μπορούν να διακοσμήσουν ένα τραπέζι:

5. Από αυτή τη συλλογή του Urban Pottery δε θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά τα χειροποίητα κουζινικά είδη:

6. Τα γνωστά πιάτα που άλλοι τα τοποθετούν να κοσμούν τους τοίχους, κι άλλοι τα χρησιμοποιούν με την προσοχή, που τους αρμόζει:

7. Ένα δύσκολο αντικείμενο για το σπίτι, αλλά χρηστικό κι απαραίτητο είναι το τασάκι. Σπάνια βρίσκουμε ένα όμορφο τασάκι, το οποίο θέλουμε να μπει στο σπίτι μας. Τις περισσότερες φορές είναι άκομψα… Ρίξτε μια ματιά σ’ αυτό το τασάκι και θα αναθεωρήσετε:

Βρες τα δικά σου: www.jamjar.gr/store/urbanpotterywww.facebook.com/urbanpotterys/ www.instagram.com/urban_pottery/