Έχουμε κάνει όλα τα δοκιμαστικά για το ποια απόχρωση μας πηγαίνει καλύτερα, θυμηθήκαμε μέσα από σελίδες περιοδικών και δεκάδες αποτελέσματα στο Google πώς το φόρεσαν τα αστέρια του Χόλιγουντ, έχει μεταμορφώσει ένα απλό outfit σαν να ήταν το πιο λαμπερό αξεσουάρ και ενώ συμπληρώσαμε στη λίστα μερικά ακόμη που φέτος θα χρειαστούμε, ήρθε η ώρα να σου πούμε με ποιο τρόπο θα φορεθεί φέτος το κόκκινο κραγιόν.

  • Ombre

kokkinokragionsavoirville2

Σε αυτή την περίπτωση, ιδανικά, θα χρειαστείς τρεις αποχρώσεις κραγιόν ή και μολύβι. Θα περάσεις το περίγραμμα των χειλιών σου με τη μεσαία απόχρωση και θα συνεχίσεις στις γωνίες με την πιο σκουρόχρωμη. Για το κεντρικό σημείο θα επιλέξεις το πιο φωτεινό από τα κόκκινα κραγιόν και θα αρχίσεις το γνωστό “σβήσιμο” προς το εσωτερικό χωρίς όμως να αλλοιώσεις το τελευταίο χρώμα. Ένας άλλος τρόπος είναι, να γεμίσεις μόνο το εσωτερικό των χειλιών με χρώμα, σβήνοντας προς τα έξω όπως παρουσίασαν οι Dolce & Cabbana.

Αυτό που δεν σου είπαν: με ένα χρυσό κραγιόν (μέγα trend της σεζόν) βάφεις ένα μικρό μέρος στο κέντρο των χειλιών και το αποτέλεσμα σε ανταμείβει τα βράδια. Έτσι λειτουργεί και μία χρυσή σκιά.

  • Velvet

kokkinokragionsavoirville3

Το ίδιο αποτέλεσμα με ένα matte κραγιόν, έχει και η χρήση βελούδου στα χείλη σου. Μόνο που εδώ, κερδίζεις τις εντυπώσεις όταν κάποιος σε πλησιάσει πολύ. Το διάλεξε ο Jason Wu όταν παρουσίασε τη συλλογή του και εξήγησε, πόσο ακόμα πιο νεανικό δείχνει έτσι το κλασικό κόκκινο κραγιόν. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι περάσεις με ένα παχύρρευστο κόκκινο κραγιόν τα χείλη σου και στη συνέχεια να ταμπονάρεις με ελάχιστη ποσότητα το βελούδο (το βρίσκεις εκεί που μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσαν, για το ίδιο εφέ, στα νύχια).

Αυτό που δεν σου είπαν: Αν το δοκιμάσεις για πρώτη φορά, καλύτερα να μην τοποθετήσεις βελούδο μέχρι το περίγραμμα των χειλιών αλλά λίγο πιο μέσα από αυτό. Κράτησε το υπόλοιπο πρόσωπο φυσικό. Θα έχεις πετύχει σίγουρα το trend με την ακρίβεια ενός επαγγελματία.

  • Glossy

kokkinokragionsavoirville4

Για όλες εκείνες τις φορές που θες τα χείλη σου να δείχνουν “ζουμερά” και λίγο μεγαλύτερα, το glossy εφέ είναι ιδανικό και πολύ εύκολο από όσα διαβάσεις εδώ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα matte κραγιόν και ένα διάφανο ή λίγο πιο σκουρόχρωμο κόκκινο gloss. Αν ωστόσο, δεν είσαι στις ορκισμένες οπαδούς (δεν κολλάνε μόνο τα δικά μου μαλλιά πάνω, ε;) δοκίμασέ το απλώνοντας μόνο στο κέντρο των χειλιών αρκετή ποσότητα.

Αυτό που δεν σου είπαν: Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει στα πρωινά σου, η γνωστή, θαυματουργή και αξεπέραστα ενυδατική βαζελίνη.

  • Sparkly

kokkinokragionsavoirville5

Πώς μπορείς να παραβλέψεις το κραγιόν που ήθελες να μεγαλώσεις για χάρη του και να αρπάξεις από το μπουντουάρ της μαμάς σου. Να το δοκιμάσεις κάποιο πρωινό σαν σταρ του σινεμά και να χορεύεις τα βράδια κάτω από μία ντισκομπάλα. Τώρα που μπορείς λοιπόν, διάλεξε metallic κόκκινο κραγιόν που θα ενισχύσεις με στρας (σε σκόνη, πιο μεγάλα ή glitter) και υπερβολή στο υπόλοιπο μακιγιάζ για το ρεβεγιόν (γιατί όχι!).

Αυτό που δεν σου είπαν: Για κόλλα μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα gloss ή να διαλέξεις ένα από αυτά που κυκλοφορούν με ενσωματωμένα στρας. Δίνεις την προσοχή σου στην απόχρωσή τους, καθώς πρέπει να είναι πιο βαθιά η απόχρωση από το κραγιόν, και ένα παρόμοιο εφέ, θυμήσου, δημιουργεί μια σκιά.