roommates

Κακά τα ψέματα: Η συγκατοίκηση σήμερα είναι ανάγκη, ειδικά ανάμεσα σε φοιτητές. Είτε για να μειώσεις τα έξοδα, είτε γιατί ενθουσιάστηκες στην ιδέα του να συγκατοικήσεις με τον καλύτερό σου φίλο ή φίλη, πήρες την μεγάλη απόφαση και πλέον ζεις σε ένα σπίτι με… παρέα!

Χωρίσατε τις δουλειές του σπιτιού, τα βρήκατε με τους λογαριασμούς και φτιάξατε τη λίστα με τους “κανόνες καλής συμβίωσης” (ή όπως αλλιώς την ονομάσατε). Αν δεν σου λέει κάτι αυτό το τελευταίο, ας μείνουμε στο ότι συμφωνήσατε να καθαρίζετε το μπάνιο εναλλάξ!

Αλλά στην πορεία κάτι έσπασε μέσα σου… Λίγο όλοι αυτοί οι περίεργοι τύποι που μπαινοβγαίνουν στο σπίτι… Λίγο το ότι εσύ ακούς alternative ροκ ενώ ο άλλος Κωστόπουλο… Λίγο το ότι είναι vegetarian ενώ εσύ φανατικός λάτρης του μπέικον… Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμενες.

Θυμάσαι εκείνη τη φορά που δεν κατάφερες να δεις το τελευταίο επεισόδιο του Game Of Thrones επειδή μίλαγε στο skype και το ίντερνετ δεν άντεχε και τους δυο σας; Ήρθε η ώρα να πάρεις το αίμα σου πίσω λοιπόν! Σου έχουμε 4 σίγουρους τρόπους, 4 “ντόρτια” για να εκνευρίσεις τον/την συγκάτοικό σου και να είστε “πάτσι” ή, ακόμα παραπέρα, να τον κάνεις να ζητήσει ο ίδιος να αλλάξει σπίτι.

  1. Η τακτική “Οικονομία” Κάνε του παρατήρηση κάθε φορά που βλέπεις να ανάβει τα φώτα. Ακολούθησέ τον σε όλο το σπίτι και μίλα του περί οικονομίας. Εάν ανάψει σόμπα ή καλοριφέρ, τρέχα έντρομος και σβήσε το. Όταν μαγειρεύει ζήτα του να μην παραβράζει/παραψήνει τα φαγητά γιατί η κουζίνα καίει ρεύμα. Κλείνε το θερμοσίφωνο μόλις το νερό γίνει απλά χλιαρό.
  2. Η τακτική OCD Ξεκίνα να μετράς ένα-ένα τα dvd που έχει στην βιβλιοθήκη του και να τα βάζεις σε αλφαβητική σειρά. Επανάλαβε το ίδιο με τα cd και τα βιβλία. Άνοιξε το ψυγείο, χώρισε τα τρόφιμα ανάλογα με το ράφι και το είδος τους, ακόμα χειρότερα ανάλογα με το χρώμα τους, και περίμενε μέχρι να πεινάσει. Μόλις μετακινήσει κάτι από τη θέση του μπορείς να αρχίσεις να γκρινιάζεις ότι δεν έχει καθόλου τάξη και νοικοκυροσύνη.
  3. Η τακτική “Κοίτα τι βρήκα” Κουβάλησε στο σπίτι όσο περισσότερα πράγματα μπορείς. Από έπιπλα που σου χάρισαν (όσο πιο παλιά και κακόγουστα, τόσο το καλύτερο) μέχρι και μικροαντικείμενα που βρήκες στα σκουπίδια. Εάν δεν αντιδράσει άσχημα, κουβάλησε στο σπίτι κάποιον άγνωστο “μπίχλα” και πες, “Από σήμερα θα έχουμε παρέα μας τον Λάκη”.
  4. Η τακτική “Δανείζομαι” Ξεκίνα σταδιακά να δανείζεσαι τα προσωπικά του αντικείμενα. Στην αρχή οι παντόφλες, μετά τα ρούχα και τα εσώρουχα και στο τέλος τα αφρόλουτρα/σαμπουάν και το κρεβάτι του. Όταν παραπονεθεί, κοίταξέ τον με παραπονεμένο βλέμμα και πες του “Νόμιζα πως ήμασταν φίλοι”.