Πολλοί θεωρούν πως τα ταξίδια είναι μια πολυτέλεια. Κάτι που μπορούν μόνο λίγοι να απολαύσουν. Λάθος! Αν ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές θα καταλάβεις ότι το να γυρίσεις όλο τον κόσμο δεν είναι άπιαστο όνειρο.

Μην επενδύεις μεγάλα ποσά στην διαμονή

Ωραία είναι τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων και η πολυτέλεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, όμως αν ταξιδεύεις με χαμηλό προϋπολογισμό η διαμονή είναι το πρώτο που πρέπει να φροντίσεις να μην υπερβαίνει ένα ορισμένο ποσό.  Αν έχεις φίλους στο εξωτερικό φρόντισε να τους επισκεφτείς. Εναλλακτικά επέλεξε να μείνεις σε hostel. Η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίες παροχές. Σκέψου και την ιδέα των airbnbs.

Γίνε ευέλικτος με τις πτήσεις σου

Κακά τα ψέματα τα περισσότερα έξοδα σε ένα ταξίδι οφείλονται στα ακριβά εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών. Χρησιμοποίησε, λοιπόν, για  φθηνότερες λύσεις εφαρμογές όπως το skyscanner.com που σου βγάζουν τις χαμηλότερες τιμές, επέλεξε πτήσεις με ανταποκρίσεις και τα αεροδρόμια της περιφέρειας.

Ταξίδεψε κατά τις λεγόμενες off-season περιόδους

Οι τιμές τότε, δεν είναι οι «τουριστικές» επομένως μπορείς να κινηθείς εντός προϋπολογισμού.

laurie-anne-robert-118365

Διάλεξε εξαρχής οικονομικούς προορισμούς

Είναι λογικό πως ένα tour στην Λατινική Αμερική απαιτεί ένα budget πολύ μεγαλύτερο από ότι θα απαιτούσε ένα ταξίδι στην γειτονική Ιταλία. Για αυτό τον λόγο, αν προτεραιότητα σου είναι τα λίγα έξοδα, εστίασε σε προορισμούς της αγαπημένης μας Ευρώπης και άλλους μεσογειακούς.

Ρώτα τους ντόπιους

Απέφυγε τα τουριστικά μέρη και ρώτησε κατοίκους της χώρας για το που να φας, τι να ζητήσεις, τι να προτιμήσεις. Όχι μόνο θα γλιτώσεις μεγάλο μέρος χρημάτων και θα έχεις μια περισσότερο αυθεντική εμπειρία αλλά ίσως αποκτήσεις και ένα πολύ καλό φίλο.

BONUS: Να έχεις μαζί την φοιτητική σου ταυτότητα. Τα περισσότερα μουσεία και αξιοθέατα καθώς και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν ειδικές τιμές για φοιτητές.