Τα διακοσμητικά μαξιλάρια έχουν αποτελέσει θέμα προς συζήτηση -και θέμα που πυροδοτεί καυγάδες- σε πολλά σπίτια. Κάποιοι τα αγαπούν και θέλουν να υπάρχουν σε κάθε χώρο, κάποιοι απλά δεν βρίσκουν τον λόγο ύπαρξής του. Η αλήθεια είναι όμως πως τα διακοσμητικά μαξιλάρια είναι ένα απαραίτητο στοιχείο σε κάθε σπίτι. Λειτουργούν περίπου όπως και τα κοσμήματα. Μπορούν να απογειώσουν το στιλ της συνολικής εμφάνισης. Είναι ένας κομψός και προσιτός τρόπος να προσθέσεις προσωπικότητα σε έναν χώρο.

Και εάν σε προβληματίζει ο συνδυασμός τους, εδώ θα δεις με ποιους τρόπους μπορείς να τα ταιριάξεις μεταξύ τους και να αναβαθμίσεις τον χώρο σου.

Διαφορετικά μεγέθη

Το mix and match, όσον αφορά το μέγεθος των μαξιλαριών, είναι μια πολύ ωραία ιδέα τόσο για έναν καναπέ όσο και για ένα κρεβάτι. Αντί να χρησιμοποιήσεις μόνο το ίδιο σχήμα, χρησιμοποίησε ένα τετράγωνο, ένα ορθογώνιο και ένα στρογγυλό μαξιλάρι. Αυτή η ποικιλία βοηθά στη δημιουργία ενός πιο ”διασκεδαστικού” σημείου. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξεις μοτίβα τα χρώματα που να έχουν μια συνοχή τόσο μεταξύ τους όσο και με την υπόλοιπη χρωματική παλέτα του δωματίου.

Χρησιμοποίησε μόνο μια χρωματική παλέτα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ashlee (@reynhome)

Διάλεξε μια παλέτα χρωμάτων και μείνε πιστή σε αυτήν. Εφόσον όλα τα μαξιλάρια που έχεις διαλέξει έχουν έναν παρόμοιο τόνο, η συνολική εμφάνιση θα είναι συνεκτική.

Διαφορετικά patterns

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Michelle Garcia (@linenandcloth)

Ένας τρόπος να κάνεις πιο διασκεδαστική τη διακόσμηση είναι να χρησιμοποιήσεις μαξιλάρια σε περίπου ίδιους χρωματικούς τόνους αλλά με τελείως διαφορετικά μοτίβα. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι μεν συνεκτικό, αλλά καθόλου βαρετό!

Floral μοτίβα

Είμαστε πια στην εποχή που τα floral μοτίβα έχουν την τιμητική τους. Φρόντισε να διαλέξεις έναν χρωματικό συνδυασμό που να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο ή τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία για να μη δημιουργείται ”φασαρία” στο τελικό αποτέλεσμα.

Statement μαξιλάρια

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RadaArts (@rada.arts)

Όταν ένα μαξιλάρι είναι τόσο ιδιαίτερο όσο αυτό της φωτογραφίας, τότε μπορεί να ”γεμίσει” από μόνο του τον χώρο χωρίς να χρειάζεται να προσθέσεις πολλά. Άσε το χρώμα και το pattern του να κάνει όλη τη δουλειά!

Συνδύασε τα μαξιλάρια με τα υπόλοιπα διακοσμητικά του χώρου

Είναι ωραίο να συνδυάζεις τα μαξιλάρια μεταξύ τους, αλλά ακόμα πιο ωραίο είναι να τα συνδυάζεις με τα υπόλοιπα διακοσμητικά. Ρίξε μια ματιά στον χώρο σου, και βρες μαξιλάρια στο ίδιο περίπου στιλ με όλα τα υπόλοιπα αξεσουάρ του χώρου σου για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

featured photo: @kayp