3 τροποι ν' αρχισεις να νιωθεις καλα με το σωμα σου

Η αλήθεια είναι πως σπάνια νιώθουμε καλά με το σώμα μας. Σχεδόν ποτέ δηλαδή. Γιατί είμαστε τέτοιοι άνθρωποι που χρειάζονται την επιβεβαίωση και που αν δεν την πάρουν γίνονται χίλια μικρά κομμάτια. Εκτός αν έχουμε δουλέψει γι’ αυτό, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα άνοιγες το συγκεκριμένο άρθρο.

Για να ξεκινήσεις λοιπόν, την βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης και εικόνας μπορείς να ξεκινήσεις από 3 στρατηγικές καθημερινές κινήσεις.

1. Να γίνεις πολύ επιλεκτική στις ειδήσεις που διαβάζεις.

Όταν διαβάζουμε ένα περιοδικό ή ένα σάιτ επικαιρότητας απλώς απορροφάμε τις ειδήσεις χωρίς να το σκεφτόμαστε και πολύ. Αυτό μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στον τρόπο που σκέφτεσαι και βλέπεις τον κόσμο και στη συνέχεια, τον εαυτό σου.

Όποτε λοιπόν, είναι εφικτό προσπάθησε να αποφεύγεις τα media έτσι ώστε να μην τρελαθείς βλέποντας τον κόσμο μέσα απ’ τα μάτια των άλλων. Κοινώς, μην κοιτάς το σώμα των άλλων, δράσε για το δικό σου.

2. Φόρα ρούχα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.

Οι διατροφολόγοι πολύ συχνά χρησιμοποιούν ένα παλιό σου τζην προκειμένου να σε βοηθήσουν να μείνεις κολλημένη στη διατροφή σου. Όμως να σου πω κάτι; Μπορείς να φορέσεις ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ό,τι δηλαδή σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου. Είτε αυτό είναι μια κελεμπία, είτε ένα χρωματιστό αθλητικό κολάν.

3. Σταμάτα να συγκρίνεις και να κρίνεις το σώμα σου. 

Γιατί είναι το μόνο που έχεις. Και γιατί μπορείς να το φτιάξεις όπως θέλεις εσύ. Σταμάτα λοιπόν, να συγκρίνεις το σώμα σου με το σώμα της Gigi και της κάθε Gigi εκεί έξω. Γιατί στεναχωριέσαι και τρως, και όλο αυτό δεν οφελεί σε τίποτα απολύτως. Ειδικά στην ψυχική σου υγεία. .

Μα πάνω απ’ όλα, να θυμάσαι να αγαπάς το σώμα σου, να κάνεις ότι χρειάζεται για να το φτιάξεις όπως το θέλεις εσύ και θα δεις πως θα είναι πολύ πιο εύκολο να κάνεις όλα τα παραπάνω καθημερινά.