Η Snapchat Inc. τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσίασε τα Snapchat Spectacles.

Πρόκειται για πολύ ντιζαϊνάτα γυαλιά ηλίου με τα οποία ο χρήστης μπορεί να κάνει εγγραφή 10s video πατώντας το κουμπί στην αριστερή γωνία των γυαλιών και αποθηκεύοντάς τα στη Snapchat Memory του. Βγαίνουν σε τρία χρώματα: μαύρο, γαλαζορπάσινο και κοραλί και κοστίζουν 130$.

Go Pro φάση σε γυαλιά ηλίου ας πούμε, σκέφτηκα.

ΤΟ SNAPCHAT (ΜΑΣ) ΦΟΡΑΕΙ ΓΥΑΛΙΑ

Πολλοί μιλούν για επαναλανσάρισμα των Google Glasses. Σίγουρα όμως τα Snapchat Spectacles είναι πιο μοντέρνου σχεδιασμού και πολύ πιο οικονομικά , αλλά πέρα από αυτό, δεν έχει και πολύ σημασία αν πρόκειται για επανείσοδο μιας όχι και τόσο επιτυχημένης στο παρελθόν καινοτομίας, αφού με τις τεχνολογίες η ‘αποτυχία’ της 1ης φοράς είναι κάτι σύνηθες.

Όπως μπορείς να δεις και στο video παρακάτω, τα Snapchat Spectacles τοποθετούνται ως ένα πολύ fun & cool trend, που διευκολύνει τους νέους (κυρίως, αφού είναι το βασικό target group, αλλά και το Pokemon Go την είχε/έχει την ευρύτερη την απήχησή του, να τα λέμε κι αυτά :P) να τραβήξουν εν κινήσει ή εν δράση το video τους.

ΤΟ SNAPCHAT (ΜΑΣ) ΦΟΡΑΕΙ ΓΥΑΛΙΑ

Νομίζω πως είναι κάτι παραπάνω από ένα social network accessory (βλ. selfie stick), και ίσως να είχε κάποια χρησιμότητα σε θέμα διαδραστικότητας και ευκολίας του χρήστη.

Τώρα το κατά πόσο θα αγκαλιαστεί από το κοινό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, οπότε stay tuned for what’s coming.