1. Δώσε συγκεκριμένο χρόνο σε κάθε δραστηριότητα. Φρόντισε να προγραμματίσεις εκ των προτέρων το πρόγραμμά σου. Μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου για παράδειγμα, 30 λεπτά για να απαντήσεις τα email, 20 λεπτά ενδιάμεση ξεκούραση και 2 ώρες γι αυτό το δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σου.

2. Αντί να προσπαθείς να διακοσμήσεις ξανά όλο το σπίτι σου από την αρχή επειδή κάτι σε χαλάει, συγκεντρώσου στο να βρεις εκείνη τη γωνία που σου δημιουργεί περισσότερο άγχος με το συμμάζεμα της και σου αρέσει λιγότερο.

3. Διαχειρίσου ότι έχεις να κάνεις, αλλά κάνε ένα πράγμα τη φορά. Δεν έχει σημασία πόσο απλό πιστεύεις ότι είναι κάτι, καλό είναι να μη μπλέκουμε τα πράγματα (γενικά). Χώρισε τα πάντα σε βήματα.

4. Κάνε κάτι με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μπορεί το πρόγραμμά σου να είναι χαοτικό αλλά να ξέρεις ότι σίγουρα αυτό θα σε χαλαρώσει. Μαγειρέψτε μαζί, πιείτε καφέ σε ένα καινούργιο μέρος ή πηγαίνετε για περπάτημα.

cute-work-out-outfit 5. Μια υγιής δόση φρέσκου αέρα κάθε μέρα, θα σου γλυτώσει αρκετό άγχος και θα σου τονώσει τη διάθεση. Αν η δουλεία σου σου επιβάλει να είσαι συνεχώς σε εσωτερικό χώρο, τότε μια βόλτα στην πόλη σίγουρα θα σε χαλαρώσει. Πήγαινε στο πιο κοντινό πάρκο ή μια βόλτα στην παραλία και θα δεις που όλα τα βάρη ξαφνικά θα φαίνονται πιο ελαφριά.

6. Μην προσπαθείς να κοιμάσαι 8 ώρες κάθε βράδυ, απλώς κάντο. Όχι δε χρειάζεται να κοιμηθείς αργότερα σήμερα, όχι δε θα γίνει κάτι αν χάσεις αυτό που θα γίνει στις 2 το βράδυ.

7. Δημιούργησε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα για τα βράδια σου. Δεν είναι ανάγκη να κάθεσαι με τις ώρες στο Pinterest. Μπορείς να προγραμματίσεις με την ησυχία σου τι θα κάνεις την  επόμενη μέρα και μετά να απολαύσεις το μπάνιο σου ή το μαλακό σου κρεβάτι.

8. Βάλε τη γυμναστική στο πλάνο. Η καθημερινή άσκηση έχει μόνο θετικά οφέλη για σώμα αλλά και για τη διάθεση σου. Επέλεξε να πας σε εκείνο το περίεργο πρόγραμμα στο γυμναστήριο ή τρέξε στο πιο κοντινό παρκάκι.

9. Μάθε να λες όχι. Από μικρή ακούς ότι τα καλά κορίτσια λένε ναι. Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η τέχνη του να λες όχι, είναι μια δεξιότητα που λίγοι ξέρουν να χειρίζονται σωστά, αλλά αυτοί οι λίγοι έχουν δει πολλά οφέλη.

10. Ξύπνα κάθε πρωί 30 λεπτά πιο νωρίς, έτσι θα έχεις το χρόνο που χρειάζεσαι για να απολαύσεις τον καφέ σου και να αποφασίσεις τι θα φορέσεις χωρίς να πιέζεσαι.