Στο μακιγιάζ δεν υπάρχει τίποτα πιο βασικό από το foundation. Ακόμα και αν δεν έχουμε κάνει τίποτα άλλο, μπορούμε να δείχνουμε περιποιημένες, μόνο και μόνο από μια ωραία βάση. Επιπλέον, αν το μακιγιάζ του προσώπου μας δεν είναι σταθερό, κανένα από τα προϊόντα που θα βάλουμε από πάνω δεν θα διαρκέσει.

Παρακάτω θα δούμε ορισμένα από τα makeup artist’s approved tips and tricks για εγγυημένο αποτέλεσμα. Κοινώς: no more sliding foundation!

besthealthmag.com

Tip 1: Ξυρίσου άφοβα

Είναι δυνατόν; Και όμως! Ένα από τα πιο κοινά, καλά κρυμμένα μυστικά για αψεγάδιαστη βάση είναι το ξύρισμα του προσώπου. Το «αθώο» χνουδάκι που έχουμε στο πρόσωπο, είναι ο νούμερο 1 υπεύθυνος για το foundation που κάνει μπαλώματα κατά την εφαρμογή. Με το ξύρισμα, εκτός από την απομάκρυνση της τριχοφυΐας, κάνουμε και μια απολέπιση στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχεδόν αόρατο μακιγιάζ βάσης.

Tip 2: Prep and set

Αντί για το κλασσικό primer προσώπου ψέκασε λίγο setting spray πριν από το foundation. Μπορείς ακόμα να τα χρησιμοποιήσεις και συνδυαστικά. Η διάρκεια του μακιγιάζ είναι το βασικό ατού της τεχνικής αυτής, καθώς το setting spray υπόσχεται να κλειδώσει το μακιγιάζ στη θέση του για πολλές ώρες.

Tip 3: set it and forget it

Το layering προϊόντων δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο μυστικό στον beauty χώρο. Το αντίθετο μάλιστα. Το εκπληκτικό με το συνδυασμό διαφορετικών υφών, πέρα από το φυσικό μακιγιάζ, είναι η εξαιρετική διάρκεια. Τοποθετώντας πρώτα ένα κρεμώδες προϊόν και κλειδώνοντας το στη συνέχεια με κάποια πούδρα, είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για foundation on fleek.

Tip 4: beauty blender + setting spray

Λογικά κάθε beauty lover που σέβεται τον εαυτό της θα έχει υπόψιν τα προϊόντα αυτά. Ο συνδυασμός τους είναι όμως η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά. Τοποθετώντας το foundation με σφουγγαράκι εμποτισμένο με setting spray, θα το πιέσει βαθιά, μέσα στο δέρμα.


Featured image: allure.com