Έχουμε σχεδόν φτάσει στα μισά του 2019. Και μολονότι έχουμε άλλους τόσους μήνες μπροστά μας, εμείς τις επιλογές μας για την καλύτερη σειρά μέχρι τώρα την κάναμε.

Δεν είναι εύκολο να διαλέξεις αγαπημένη σειρά. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό θα έπρεπε να είναι “Challenge Accepted”. Βέβαια, προσπαθώντας να το περιορίσουμε στους πέντε πρώτους μήνες του 2019, το λες μια καλή προσπάθεια. Βασικός υπαίτιος για την αναποφασιστικότητα μας; Το Netflix. Από την αρχή του έτους έχει γεμίσει την αρχική μας με νέες σειρές που κυριολεκτικά τις βλέπεις σε ένα απόγευμα. Και μετά και το επόμενο απόγευμα ξανά. Γιατί ένα απόγευμα δεν είναι ποτέ αρκετό, όλοι το ξέρουν αυτό.

Κι επειδή εδώ στο Savoir Ville, τα γούστα μας μοιάζουν πολύ (;), καταλήξαμε σε ένα ωραιότατο Top 5 των σειρών που έκαναν το binging για εμάς καθημερινότητα.

1. Russian Doll

Σχεδόν παμψηφεί. Με μόλις 8 επεισόδια  για την πρώτη του σεζόν κόντεψε να τρελάνει κι εμάς και την Natasha Lyonne φαντάζομαι. Ως πρωταγωνίστρια με το όνομα Nadia Vulvokov αναγκάζεται να ζει την ίδια σκηνή ξανά και ξανά. Φαινομενικά κι εμείς θέλαμε να τα καταφέρει, αλλά βαθιά μέσα μας ελπίζαμε πως όχι τόσο σύντομα.

2. Τhe Umbrella Academy

Να αφήσουμε στην απέξω τον Robert Sheehan; Εντάξει. Να αφήσουμε και το soundtrack; Εντάξει και αυτό. Πάμε στοίχημα ότι θα βρούμε 10 άλλους λόγους για να δεις αυτή τη σειρά. Αλλά αυτό άστο να το συζητήσουμε άλλη μέρα.

3. Dead to me

Οι συντάκτες του Savoir Ville έχουν ήδη διαλέξει την αγαπημένη τους σειρά για το 2019

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην λίστα μας, μιας και κυκλοφόρησε στις αρχές αυτού του μήνα. Το Dead to Me εξαρχής δεν προβλέπεται να έχει κάποια αίσθηση του χιούμορ όμως θα σε κάνει να γελάσεις περισσότερο από όλα. Ουσιαστικά μια μαύρη κωμωδία που δεν είναι καθόλου κωμωδία. Κι αν δεν σου φτάνει αυτό για να την ξεκινήσεις, το 8,4 στο IMDB λογικά θα σε πείσει.

4. Sex Education

Αν θες να δεις μια σειρά με απόλυτο βρετανικό αέρα και υπέροχα landscapes της αγγλικής εξοχής, τότε το Sex Education είναι για σένα. Παράλληλα με αυτά βέβαια θα δεις και όλα τα θέματα και τους προβληματισμούς που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι σχετικά με την ερωτική τους ζωή. Είναι κυρίως η ειλικρίνεια που προκαλεί το χιούμορ σε αυτή τη σειρά. Εντάξει, και λίγο η Tanya Reynolds, αλλά ας μη το κάνουμε θέμα.

5. How I Met Your Mother

Ή αλλιώς “ένας φίλος από τα παλιά”. Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη σειρά δικαιούται να είναι σε αυτή τη λίστα. Κάποιοι από εμάς όμως την γνώρισαν φέτος για πρώτη φορά και δεδομένου ότι δεν γνωρίζει εποχές και χρόνια, της αξίζει μια θέση εδώ. Τώρα θα νομίζει ότι θα έχουμε βάλει και κάπου “Τα Φιλαράκια”, αλλά όχι. Το HIMYM δεν χρειάζεται συστάσεις, χρειάζεται απλά να πούμε πως αν δεν το έχεις δει, πρέπει να μπει στη λίστα σου χθες.


Featured Image: popsugar.com