Ήρωες κινουμένων σχεδίων εισβάλλουν δυναμικά στον χώρο της μόδας. Παιδικοί μας ήρωες γίνονται πηγή έμπνευσης πολλών οίκων μόδας και σχεδιαστών. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ως μία μορφή παλιμπαιδισμού με στυλάτο χαρακτήρα και μοναδική άποψη.

Η αγάπη του Jeremy Scott προς τους ήρωες κινούμενων σχεδίων είναι εμφανής κάθε σεζόν. Ποιος δεν θυμάται την συλλογή του για το φθινόπωρο 2012 όπου η οικογένεια Simpson κατέκλυσε την πασαρέλα;

Jeremy Scott

Έπειτα, η συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2014 του οίκου Moschino μπορεί να μην μας πρότεινε τετράγωνα παντελόνια, ωστόσο ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης μπήκε δυναμικά στον χώρο της μόδας. Η αγαπημένη Barbie έγινε ο κύριος λόγος να ανακαλέσουμε το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα σε head-to-toe looks για την άνοιξη/καλοκαίρι 2015. Και για το φθινόπωρο/χειμώνα 2015 οι ήρωες των Looney Tunes έγιναν πια fashion icons από τα οποία είχαμε πολλά να μάθουμε. Ο Jeremy Scott αφήνει πια τη δική του ποπ πινελιά στον οίκο Moschino τον οποίο και ανέλαβε.

barbie2

Η Blossom, η Bubbles και η Buttercup, ή αλλιώς οι Powerpuff Girls, αποτέλεσαν βασική πηγή έμπνευσης του σχεδιαστή, ο οποίος συνεργάστηκε με το Cartoon Network και σχεδίασε για την συλλογή άνοιξη/καλοκαίρι 2016 της Moschino, ρούχα βασισμένα στις πολύχρωμες αυτές ηρωίδες:

powerpuff

powerpuff2

Ο Jeremy Scott δεν είναι ο μόνος που βρήκε την in style πτυχή των Looney Tunes. Η εταιρεία Lazy Oaf παρουσίασε το 2013 μία συλλογή βασισμένη αποκλειστικά σε αυτούς τους ήρωες με έντονο αέρα 90s:

sv_lazyoaf_looneytunes

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές συλλογές του οίκου Givenchy, η οποία έγινε ανάρπαστη, ήταν η capsule ready-to-wear συλλογή για το φθινόπωρο 2013, όπου πρωταρχικό ρόλο είχε ο Bambi το ελαφάκι.

sv_givenchy_bambi

“Babar meets Soulland” ονομάστηκε η συλλογή του οίκου Soulland για την άνοιξη 2013, και μαζί της κάναμε μια αναδρομή στα πολύ παιδικά μας χρόνια, που μας έκανε να νοσταλγήσουμε τον αξιαγάπητο ελέφαντα.

sv_soulland_babar