Το Travel Food People ίσως να είναι η αρχή του επόμενου level των travel bloggers. Γιατί είναι ένα blog το οποίο κυριολεκτικά σε στέλνει σε όλο τον κόσμο για τους ανθρώπους και το τοπικό φαγητό. Αυτά δηλαδή που έχουν σημασία. 

Αυτό λογικά κατάλαβαν ο Δημήτρης Κόσσυφας και η Αναστασία Χασιώτη, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν το  Travel Food People. Όπως αναφέρει ο Δημήτρης η ιδέα προέκυψε “Σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Βερολίνο όπου είχα στη διάθεση μου μόνο μερικές ώρες, έψαχνα μανιωδώς να τις επενδύσω όσο καλύτερα γινόταν. Δυστυχώς, δεν είχα κάποιο γνωστό μου εκεί να μου δώσει πληροφορίες και χάθηκα ψάχνοντας ώρες στο internet για εστιατόρια και μνημεία. Τότε κατάλαβα την ανάγκη ενός στοχευμένου ταξιδιωτικού οδηγού με έμφαση στο φαγητό, προσαρμοσμένο δηλαδή στα γούστα μου“.

Το Travel.Food.People μολις ανεβασε τον πηχη για τα ολα τα travel blogs του κοσμου
Chrisopigi | Sifnos, Greece

Η σχέση του Δημήτρη με τα ταξίδια;

“Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη και έζησα μετά τα 18 μου κυρίως στο εξωτερικό. Με αφετηρία την Αγγλία, τη Γαλλία αλλά και τη Σιγκαπούρη είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω αρκετά. Κάπως έτσι, αγάπησα τα ταξίδια και μέσα απο αυτά και το φαγητό. Στο παρελθόν είχα εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στο Λονδίνο ενώ τώρα δουλεύω ως υπεύθυνος πωλήσεων για τη Google στην Αθήνα. Ανεξάρτητα όμως όποιας εργασίας, τον ελεύθερο μου χρόνο πάντοτε τον επένδυα στα ταξίδια, τη φωτογραφία και το καλό φαγητό.”

Η Αναστασία από την άλλη, έκανε το πρώτο της ταξίδι με αεροπλάνο όταν ήταν μόλις 4 μηνών.

“Είχα την ευκαιρία να ταξιδεύω συχνά με την οικογένεια μου κυρίως στην Αμερική και την Ευρώπη, κάτι που με ώθησε στο να αναζητώ νέες εμπειρίες και γεύσεις. Μεγάλωσα στην Αθήνα, σπούδασα στη Βοστώνη και δούλευα για τη Google στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή τελειώνω το μεταπτυχιακό μου στη Νέα Υόρκη, μια πόλη που θεωρώ πως είναι παράδεισος γεύσεων, από όλες τις κουζίνες του κόσμου. Κάθε εβδομάδα προσπαθώ να επισκέπτομαι ένα καινούργιο εστιατόριο, να δοκιμάζω καινούργια πιάτα και να μαθαίνω την ιστορία του καθενός. “

Το Travel.Food.People μολις ανεβασε τον πηχη για τα ολα τα travel blogs του κοσμου
Street Life | Lisbon, Portugal

Αν έπρεπε να σου περιγράψουν το Travel Food People μέσα σε 3 προτάσεις, η Αναστασία θα έλεγε πως αφορά σύντομους και περιεκτικούς οδηγούς προορισμών, αξιολογήσεις εστιατορίων και ιδαίτερες συνταγές. “Και σε όλα αυτά κυρίαρχο ρόλο οι ιστορίες ανθρώπων και η φωτογραφία. Άλλωστε σήμερα η εικόνα τείνει να είναι πολύ πιο ισχυρή απο το κείμενο.”

Το Travel.Food.People μολις ανεβασε τον πηχη για τα ολα τα travel blogs του κοσμου
Street Life | Lisbon, Portugal

Διαλέγοντας αυτές τις τρεις κατηγορίες ως αφετηρία, η Αναστασία και ο Δημήτρης βρήκαν τον συνδυασμό της ευτυχίας. Ο αγαπημένος τους ταξιδιωτικός προορισμός με τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους και το πιο ιδιαίτερο φαγητό, για τον Δημήτρη δεν υπάρχει γιατί είναι τόσοι πολλοί. “Αλλά σίγουρα στους κορυφαίους θα ήταν η Σέριφος. Αγαπάω πολύ την Ελλάδα και ιδιαίτερα το φως στις Κυκλάδες. Και η Σέριφος είναι ακόμα ένα όχι τόσο εμπορικό κυκλαδίτικο νησί. Πανέμορφο τοπίο με τον γνωστό μανιασμένο αέρα, νόστιμο φαγητό σε συγκεκριμένα σημεία και οι άνθρωποι ευχάριστοι, πιο προσιτοί και απλοί.”

Το Travel.Food.People μολις ανεβασε τον πηχη για τα ολα τα travel blogs του κοσμου
Mamma Mia Carbonara | Sifnos, Greece

Για την Αναστασία, Η Ινδία ήταν ο τέλειος συνδυασμός αυτών των τριών! Είναι μια εμπειρία ζωής, ένας προορισμός πολύ διαφορετικός από κάθε άλλο. Η καθημερινότητα είναι γεμάτη αντιθέσεις, ενώ αυτά που σε κερδίζουν περισσότερο είναι τα έντονα χρώματα και η κουζίνα τους. Παρά το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, ο κόσμος που βλέπεις είναι ιδιαίτερα ζεστός και πρόσχαρος.”

1476192187623
Street life | Ho Chi Minh City, Vietnam

Τα 3 πιο βασικά travel tips που ακολουθούν η Αναστασία και ο Δημήτρης είναι:

“Πρώτα απ όλα ο χρόνος. Πολύ βασικό είναι να προγραμματίσεις το ταξίδι σου επιλέγωντας κάποια σημαντικά σημεία που δε θες να χάσεις με τίποτα. Έπειτα, ο αυθορμητισμός. Όσο πρόγραμμα και αν κάνει κανείς, η αίσθηση του να ανακαλύπτεις κάτι εντελώς απρόσμενα είναι πολύ σημαντική σε ένα ταξίδι. Τέλος, το περπάτημα. Η δυνατότητα μιας βόλτας με τα πόδια είναι και αύτη που σου δίνει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα ενός προορισμού.”

img_3783
Marie-Stella, Maris fragrance store | Amsterdam, The Netherlands

Όμως, για την Αναστασία, “Η διάρκεια ποικίλει από μέρος σε μέρος. Θυμάμαι χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Marrakech που μέσα σε 2-3 μέρες πήρα τόσες εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές αρκετές για να καλύψουν και τις τρεις κατηγορίες. Απ’την άλλη, ένας προορισμός σαν τη Νέα Υόρκη είναι ανεξάντλητος”. Και δεν έχει και άδικο, καθώς η διαφορετικότητα ανάμεσα στους προορισμούς του κόσμου είναι τόσο μεγάλη, που ακόμη και να θελήσουμε να βρούμε ένα μέσο χρονικό διάστημα ώστε να προγραμματίσουμε την επόμενή μας άδεια από τη δουλειά, είναι σχεδόν απίθανο. Μπορούμε όμως να εκμεταλλευτούμε τα σαββατοκύριακα.

img_7198
Local Espresso Bar | Thessaloniki, Greece

Κάπως έτσι, πιαστήκαμε από τα ταξίδια και το φαγητό και δεν μιλήσαμε καθόλου για τους ανθρώπους της κάθε χώρας.

Για τον Δημήτρη, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπων που τον έχουν επηρεάσει “Είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Πάτμο, ο Νίκος και η Θεολογία, που διατηρεί μια καντίνα πάνω από τις Δίδυμες. Εκτός του οτι σερβίρουν πεντανόστιμα ελληνικά πιάτα, μπορείς να κάθεσαι να τους ακούς για ώρες. Εμπειρίες σαν κι αυτή είναι πραγματικά ταξίδι!”

img_3235
Pippis | Patmos, Greece

Για την Αναστασία, έμπνευση αποτέλεσε ένα από τα πιο πρόσφατα ταξίδια τους στη Λισαβόνα, όπου και αποφασίσαν να κάνουν ένα food tour. “Επισκεφτήκαμε ένα μικρό ζαχαροπλαστείο το οποίο είναι γωστό για το κεικ του και μάλιστα ονομάζεται “the best chocolate cake in the world”. Το μαγαζί ήταν γεμάτο με άρθρα και φωτογραφίες του δημιουργόυ του κεικ από όλον τον κόσμο. Εντελώς τυχαία βρισκόταν εκει ο ίδιος, και με ένα μεγάλο χαμόγελο μας καλωσόρισε και δέχτηκε να ποζάρει στην κάμερα για εμάς. Αφού αναλύσαμε τα διάφορα είδη σοκολάτας, μας προσκάλεσε στο εργαστήριο του να μοιραστεί μαζί μας μια απο τις συνταγές του. Είναι πολύ ωραιο να συναντάς απλούς καθημερινούς ανθρώπους που δεν παρασύρονται από τη φήμη και την δημοσιότητα, και πιστεύω οτι είναι κάτι που πολλές φορές ξεχνάμε στην Ελλάδα.”

1484816046266-2
Four Seasons | Marrakech, Morocco

Πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει σε αυτό;

“Ο καθένας που μοιράζεται το ίδιο πάθος με μας είναι ευπρόσδεκτος να συμμετέχει! Υπάρχει σχετική σελίδα υποβολής ενδιαφέροντος στο website μας, η οποία αποτελεί το πρώτο βήμα μιας πιθανής συνεργασίας.”

Η ομάδα του Travel Food People αποτελείται από 15 άτομα, καλύπτωντας ως επι το πλέιστον προορισμούς σε Ελλάδα, Αγγλία, Ιταλία, Β.Αμερική και Αυστραλία. “Κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσουμε μια μικρή σχετικά ομάδα, ενώ στα άμεσα σχέδιά μας είναι η περαιτέρω επέκταση σε Ασία και Μέση Ανατολή.”

img_0682
Cafe Gitane Nolita | New York, USA

Μπορείς να ακολουθήσεις το Travel Food People σε Facebook & Instagram.

*Όλες οι φωτογραφίες είναι του Travel Food People