Ο χρόνος αλλάζει και τα λεπτά στο ρολόι αρχίζουν και μοιάζουν πιο πιεστικά από ποτέ. Η μέρα περνάει και οι απαιτήσεις στη δουλειά αυξάνονται. Οι μέρες περνούν και λόγω έλλειψης χρόνου επιλέγεις να μην αντιδράσεις σε μικρές καταστάσεις που πραγματικά σε βγάζουν εκτός ισορροπίας. Καταπιέζεις τα συναισθήματά σου για άλλη μια μέρα για να τελειώσει η δουλειά. Γυμνάζεσαι για να εκτονωθείς και καταλήγεις να αρρωσταίνεις λόγω υπερκόπωσης. Κάνε μια παύση και οχύρωσε τον οργανισμό σου αφού δεν μπορείς να κάνεις διάλειμμα!

Αυτές είναι οι top 5 βιταμίνες που πρέπει να έχεις στο συρτάρι του γραφείου σου.

1. Immunity Plus

Το top5 των βιταμινών που έχουμε στο συρτάρι του γραφείου μας
myprotein.gr

Η βιταμίνη C συμβάλλει στη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων. (Τα λευκά αιμοσφαίρια είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού σου σε περίπτωση προσβολής του από κάποιο μικρόβιο ή ιό). Όμως, όταν το ανοσοποιητικό σου σύστημα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, η πρόσληψη βιταμίνης C αποκλειστικά δεν θα αρκεί. Γι αυτό το Immunity Plus είναι η σωστή επιλογή. Συνδυάζει τη βιταμίνη C με εκχύλισμα μαύρου πιπεριού – που έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Προστίθεται σε αυτό το μείγμα ο ψευδάργυρος που είναι επίσης ευεργετικός για τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Τέλος, περιέχει ένα συνδυασμό από βιταμίνες D3 και Ε που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και του ανοσοποιητικού.

2. Κουρκουμίνη & D3

Το top5 των βιταμινών που έχουμε στο συρτάρι του γραφείου μας
Myprotein.gr

Η πίεση φέρνει στρες και το οξειδωτικό στρες αντιμετωπίζεται κατά κόρον με την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη χορηγείται συνήθως για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών αφού η δράση της συναγωνίζεται την κορτιζόνη. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που έχουν καταφέρει να αποκωδικοποιήσουν την μοριακή της σύνθεση, συνδέεται ως αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό και με την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες. Στο συγκεκριμένο σκεύασμα συνδυάζεται με την βιταμίνη D3 για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Βιταμίνη Β Plus

Το top5 των βιταμινών που έχουμε στο συρτάρι του γραφείου μας
Myprotein.gr

Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού επιπέδου ερυθρών αιμοσφαιρίων και την ρύθμιση των ορμονών. Επίσης η βιταμίνη Β6 συμβάλλει σε συνδυασμό με τη Β12 στη μείωση της κόπωσης. Η Βιταμίνη Β6 συμβάλλει σε συνδυασμό με το φολλικό οξύ στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη Β12 προτείνεται για γυναίκες κυρίως μετά τα σαράντα αφού συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και κυκλοφορία του αίματος. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης αυτής έχει συνδεθεί με την μυϊκή αδυναμία, κακή μνήμη, τα μουδιάσματα και τη ζαλάδα. Άλλες δε έρευνες έχουν αποδείξει ότι συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Όμως οι τροφές στις οποίες περιέχεται δεν είναι τροφές που μπορείς να καταναλώνεις στο βαθμό που απαιτείται για να καλύψεις τη συνιστώμενη δόση, κάθε μέρα. Έτσι σίγουρα ένα σκεύασμα συμπλέγματος βιταμινών Β θα έπρεπε να έχει ήδη θέσει στο συρτάρι σου.

4. Gingko Biloba

Το top5 των βιταμινών που έχουμε στο συρτάρι του γραφείου μας
Myprotein.gr

Αυτό το υπέροχο δέντρο της Κίνας έχει αποδειχθεί ότι έχει τόσο αντιοξειδωτικές όσο και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η δράση του όμως δεν σταματά εκεί. Έγινε γνωστό επειδή συμβάλλει στην καταπολέμηση της άνοιας. Οι ιδιότητες λοιπόν που περιέχει για να συμβάλλει στην καταπολέμηση της άνοιας, μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη λειτουργία του εγκεφάλου σου. Σίγουρα πολλές φορές η πίεση σε εκθέτει σε ένα είδος πνευματικής θολούρας. Καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτό.

5. Essential Omega-3

Ίσως το πιο απαραίτητο σκεύασμα για το συρτάρι σου. Τα ω-3 λιπαρά οξέα θα συμβάλλουν -και σε συνδυασμό με τις άλλες βιταμίνες- στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου σου. Η λήψη τους επίσης έχει αποδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στη μείωση των πόνων περιόδου. Είναι τόσα πολλά τα οφέλη τους τόσο στο δέρμα, στην καρδιά, στις πνευματικές και εγκεφαλικές παθήσεις αλλά και στον ύπνο σου, που δεν νομίζω πως χρειάζεσαι παραπάνω λόγους.

Πού θα τα βρεις όλα αυτά;

Όλα αυτά θα τα βρεις στον ιστότοπο Myprotein.gr. Γιατί αν δεν εμπιστευτείς αθλητές αλλά και μια κορυφαία αθλητική εταιρεία για τις ανάγκες μιας απαιτητικής καθημερινότητας, ποιους θα εμπιστευτείς;