Το Inside Pixar είναι μία σειρά από σύντομα ντοκιμαντέρ για τους ανθρώπους που εργάζονται στην Pixar. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τις ταινίες της εδώ και σχεδόν μισό αιώνα. Η ιδέα της σειράς είναι να μας παρουσιάσει προσωπικές και κινηματογραφικές ιστορίες των ανθρώπων που βρίσκονται στα παρασκήνια.

Τα προφίλ τους χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Εμπνευσμένα, Πορτρέτα, Ιδρύματα και Unpacked. Μέσω αυτών των προφίλ, το κοινό παρακολουθεί την καλλιτεχνική πορεία του προσωπικού της Pixar.

Ο co-director

Η αυθεντικότητα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μία ταινίας που είναι πιστευτή και μας κάνει να ταυτιζόμαστε με τους χαρακτήρες. Στο πρώτο επεισόδιο, ο co-director Kemp Powers συζητά τις πραγματικές εμπειρίες που τον οδήγησαν να προτείνει μία απλή αλλά καθοριστική σκηνή στη νέα ταινία, Soul.

Η character artist

Στο δεύτερο επεισόδιο η Deanna Marsigliese μιλάει για τη διαδικασία δημιουργίας χαρακτήρων και τις καλλιτεχνικές παρακάμψεις που τη συνοδεύουν.

O animator

Ο Steven Hunter, animator της Pixar, στο τρίτο επεισόδιο, περιγράφει πώς οι προηγούμενες εμπειρίες του επηρέασαν τη νέα SparkShot ταινία Out.

H casting director

Στο τέταρτο επεισόδιο, η Jessica Heidt, casting director, εξηγεί το πρόγραμμα που δημιούργησε για να βελτιώσει την ισορροπία των φύλων στις ταινίες Pixar.

O senior creative director

Και τέλος, ο Dan Scanlon μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι έμπνευσης που τον οδήγησε να σχεδιάσει την ταινία Onward.

Μια ματιά στον πολιτισμό της Pixar

Όσο απλά κι αν είναι αυτά τα επεισόδια, αξίζει να τα παρακολουθήσεις για να πάρεις μία γεύση από την κουλτούρα της Pixar. Πρόκειται για μία κουλτούρα που αγκαλιάζει ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά και είναι ανεξάρτητοι με πολλούς τρόπους. Η σειρά ενημερώνει, επίσης, τους θεατές ότι η εταιρική κουλτούρα είναι αφοσιωμένη στην ποικιλομορφία και την ευρύτητα.

Αξίζει δέκα λεπτά από τον χρόνο σας

Το Inside Pixar δεν πρόκειται να σας συναρπάσει από άποψη παραγωγής. Αλλά ποιος δεν ενθουσιάζεται στην ιδέα να ακολουθήσει τα βήματα των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για την αγαπημένη του εταιρεία ψυχαγωγίας; Αυτά τα σύντομα χρονογραφήματα των δέκα λεπτών σίγουρα αξίζουν τον χρόνο σου.

featured photo: https://unsplash.com/@pamchi