Το ‘Greece Is Κastellorizo’ από την “Καθημερινή” είναι μία συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στον ηρωικό «Βράχο» του ελληνισμού και στους ανθρώπους του. Κυκλοφορεί στην αγγλική γλώσσα, σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, για να ακουστεί η φωνή του Καστελλόριζου σε όλο τον κόσμο.

Σε μία από τις φετινές μας δημοσιογραφικές αποστολές στο Καστελλόριζο στις αρχές του καλοκαιριού, ενώ η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είχε ήδη φουντώσει και οι εικονικές αερομαχίες πάνω από το νησί ήταν συχνό φαινόμενο, ακούσαμε πολλές φορές την ίδια φράση από τους κατοίκους του ακριτικού νησιού: «Μη μας ξεχνάτε». Θεωρήσαμε χρέος να βοηθήσουμε να ακουστεί η φωνή τους όχι μόνο στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Για τον λόγο αυτόν δημιουργήσαμε τη συλλεκτική έκδοση «Greece Is Kastellorizo», εξηγούν οι ιθύνοντες της έκδοσης.

Ένα περιοδικό αφιερωμένο στο νησί και στους ανθρώπους του, το οποίο προορίζεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Να ενημερώσει, να εμπνεύσει, να συγκινήσει.

H δραματική ιστορία, οι ολοζώντανες παραδόσεις, η αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική, οι φυσικές ομορφιές και οι αυθεντικές εμπειρίες που προσφέρει το Καστελλόριζο ως καλοκαιρινός προορισμός, η καθημερινότητα των κατοίκων του, αλλά και η συναρπαστική εποποιία των Kazzies, της μεγάλης κοινότητας των Καστελλοριζιών της Αυστραλίας, ξετυλίγονται στις σελίδες της έκδοσης αυτής μέσα από ζωντανά αφηγήματα, προσωπικές μαρτυρίες και υπέροχες φωτογραφίες.

«Το Καστελλόριζο είναι ένας τόπος χιλιόχρονης ιστορίας και αδιάσπαστης ελληνικότητας, τόπος που κατακτήθηκε, λεηλατήθηκε, καταστράφηκε κατ’ επανάληψη μέσα στους αιώνες, μα πάντα αναγεννιόταν από την τέφρα του χάρη στο πείσμα και στην ηθική δύναμη των κατοίκων του». – Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Το «Greece Is Κastellorizo» έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του μέσα από το eshop της «Καθημερινής», από όπου αποστέλλεται μόνο με ταχυδρομικά έξοδα σε όλο τον κόσμο. Το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε με την εφημερίδα The New York Times International Edition – Kathimerini English edition, ενώ θα αποσταλεί σε πρεσβείες, διεθνείς οργανισμούς και σε ένα ευρύ δίκτυο προσωπικοτήτων επιρροής, για να έχει τον μέγιστο δυνατό αντίκτυπο – όπως ακριβώς αξίζει στο νησί.

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected], [email protected]