Είτε είσαι ψηλή είτε είσαι μικρόσωμη είτε είσαι curvy είτε είσαι skinny, κάνει κρύο. Το πανωφόρι είναι το νούμερο ένα κομμάτι πάνω σου μέχρι την άνοιξη. Τι χρειάζεται να ξέρεις ώστε το παλτό σου να είναι ιδανικό για τον σωματότυπό σου;

Aν είσαι μικρόσωμη δοκίμασε κάτι cropped

Το κόλπο για μία μικρόσωμη σιλουέτα είναι να μην της φορτώνεις όγκο. Διάλεξε κοντά μήκη για τα πανωφόρια σου. Επίλεξε ίσια, cropped jacket ή ένα cropped γούνινο jacket για να έχεις τις σωστές αναλογίες.

Αν έχεις σωματότυπο κλεψύδρας τότε δοκίμασε ένα με δέσιμο στη μέση

Το δέσιμο στη μέση βοηθάει να διατηρήσεις μια ισορροπία στην εικόνα σου. Επιπλέον δημιουργεί μία γραμμή Α στο κάτω μέρος που αδυνατίζει την περιφέρεια κρατώντας το βλέμμα στο πάνω μέρος.

Αν είναι ψηλή δοκίμασε ένα ημίπαλτο

Τα πανωφόρια που φτάνουν μέχρι το γόνατο φανερώνουν το μήκος των ποδιών σου. Ένα πιο μακρύ παλτό θα έμοιαζε με κουκούλι που προσπαθεί να σκεπάσει όλη τη σιλουέτα σου. Προφανώς και αν είσαι ψηλή μπορείς να υποστηρίξεις καλύτερα ένα μακρύ παλτό αλλά το μήκος μέχρι το γόνατο είναι το ιδανικό για τα καθημερινά σου outfits.

Αν έχεις μεγάλο στήθος δοκίμασε ένα πανωφόρι που κλείνει με V

Ένα παλτό με λαιμό σε σχήμα V θα βοηθήσει εσένα που έχεις μεγάλο στήθος να τραβήξει το βλέμμα προς τα κάτω. Ειδικά αν βρεις ένα πανωφόρι με πολύ μεγάλο V τότε θα αποπροσανατολίσεις εντελώς το βλέμμα από το κέντρο του σώματός σου.

Αν έχεις μεγάλους ώμους βρες ένα πανωφόρι χωρίς γιακά

Το παλτό χωρίς γιακά έχει έντονα θηλυκά στοιχεία. Η απουσία του γιακά δίνει ισορροπία στο πάνω μέρος του σώματος σου. Η μεγαλύτερη επιφάνεια υφάσματος δεν δημιουργεί καμία ψευδαίσθηση. Η εικόνα σου παραμένει ρεαλιστική απλά δεν έχεις τα έξτρα στοιχεία που θα πρόσθετε ένας γιακάς.