Τις περισσότερες φορές που θέλουμε μια αλλαγή στο σπίτι μας σκεφτόμαστε την ανανέωση των επίπλων ή το βάψιμο των τοίχων. Και η αλήθεια είναι πως ακόμα και έναν τοίχο να βάψεις ή να προσθέσεις μια ιδιαίτερη πολυθρόνα στο σαλόνι σου, αμέσως αλλάζει όλη η εικόνα. Έχεις σκεφτεί όμως πως η πολυπόθητη αλλαγή μπορεί να έρθει και από αλλού; Από το πάτωμά σου για παράδειγμα. Και όμως, θεωρούμε τόσο δεδομένο ότι το πάτωμα στο σπίτι μας είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζει. Κάνουμε πολλές αλλαγές και τροποποιήσεις αλλά ποτέ δεν έχουμε σκεφτεί να αλλάξουμε χρώμα, στιλ και ύφος στο πάτωμά μας.

Μήπως οι παρακάτω ιδέες θα σου δώσουν την έμπνευση για να προχωρήσεις σε αυτήν την αλλαγή;

Χειροποίητες πινελιές

Μήπως το πάτωμα είναι ο λευκός καμβάς που χρειάζεσαι για να αλλάξεις το στιλ του σπιτιού σου;
domino.com/Photography by Laura Moss

Εάν νομίζεις πως αυτά είναι κανονικά πλακάκια καλύτερα να ρίξεις μια δεύτερη ματιά. Όλα τα γεωμετρικά σχέδια έχουν δημιουργηθεί από την σχεδιάστρια Jessica Davis με χρώμα κιμωλίας. Η διαδικασία κράτησε δύο με τρεις ημέρες αλλά όπως βλέπεις το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Μεταποίηση ξύλινου πατώματος

Εάν έχεις ξύλινο πάτωμα και ενώ το αγαπάς θέλεις και μια μικρή αλλαγή, απλά ρίξε μια ματιά στο παραπάνω μπάνιο. Το concept είναι να βάζεις μόνο ένα μέρος του δημιουργώντας ένα πιο ιδιαίτερο pattern. Εδώ για παράδειγμα δημιούργησαν μια υπέροχη σκακιέρα!

3D πάτωμα

Μήπως το πάτωμα είναι ο λευκός καμβάς που χρειάζεσαι για να αλλάξεις το στιλ του σπιτιού σου;
domino.com/thehousethatlarsbuilt.com

Εάν ψάχνεις για ένα πιο φουτουριστικό αποτέλεσμα, και δεν σε ζαλίζουν τα 3D μοτίβα, τότε βρήκες την αλλαγή που σου ταιριάζει. Και εάν σε αγχώνει η διαδικασία, εδώ θα δεις όλο το diy project. Είσαι έτοιμη;

Αφηρημένη τέχνη

Μήπως το πάτωμα είναι ο λευκός καμβάς που χρειάζεσαι για να αλλάξεις το στιλ του σπιτιού σου;
domino.com/Courtesy of Annie Sloan

Ή αλλιώς: Άσε το παιδί που κρύβεις μέσα σου να δημιουργήσει. Η ιδέα είναι να βάψεις το πάτωμα σου ακριβώς το ίδιο χρώμα με τους τοίχους. Αλλά επειδή αυτό το αποτέλεσμα θα είναι κάπως βαρετό τι κάνεις; Διαλέγεις ένα πιο φωτεινό χρώμα, άσπρο ή κίτρινο, και γεμίζεις το πάτωμα μικρές και χαριτωμένες πιτσιλιές. Αρκετά τολμηρό αλλά ταυτόχρονα τόσο ιδιαίτερο! Δεν συμφωνείς;

Εάν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις σε κάποια από τις παραπάνω αλλαγές στο πάτωμά σου θα πρέπει να γνωρίζεις πως είναι καλύτερα να το κάνεις πριν μετακομίσεις στο σπίτι και ενώ είναι ακόμα άδειο. Σίγουρα μπορείς να το κάνεις και ενώ μένεις ήδη στο σπίτι απλά θα πρέπει να έχεις προνοήσει για το που θα αποθηκεύσεις τα έπιπλά σου. Σε αντίθεση με το βάψιμο των τοίχων, που απλά καλύπτεις τα έπιπλα, τώρα δεν πρέπει να ακουμπάει τίποτα στο πάτωμα!

featured photo: karndean.com