«Το παιχνιδι του αγγελου», του Carlos Ruiz-Zafon Savoir Ville

«Στην καρδιά της Βαρκελώνης, σ’ ένα εγκαταλειμμένο μέγαρο, ένας νεαρός άντρας, ο Νταβίδ Μαρτίν, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας ερωτικά μυθιστορήματα με ψευδώνυμο. Στοιχειωμένος από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και βασανισμένος από έναν ανέφικτο έρωτα, έχει βρει καταφύγιο στον κόσμο των βιβλίων και περνάει τις νύχτες του επινοώντας μπαρόκ ιστορίες για τον υπόκοσμο της πόλης.

Μια μέρα, τα βήματά του τον οδηγούν σ’ ένα μυστικό κλειδωμένο δωμάτιο, όπου ανακαλύπτει φωτογραφίες και γράμματα που μιλάνε για τον μυστηριώδη θάνατο του προηγούμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο Νταβίδ αποφασίζει να εξιχνιάσει την υπόθεση που εμποτίζει σιγά σιγά το είναι του σαν αργό δηλητήριο. Η παράλληλη πρόταση ενός Γάλλου εκδότη να γράψει ένα βιβλίο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ, με αντάλλαγμα μια περιουσία και κάτι παραπάνω, θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Σύντομα ο Νταβίδ θα συνειδητοποιήσει ότι περιβάλλεται από σκιές που απειλούν την ίδια του τη ζωή».

Ένα μυθιστόρημα άψογα «κεντημένο» τόσο με αστυνομικά, όσο και με μεταφυσικά στοιχεία. Η αφήγηση μας μεταφέρει στη σκοτεινή και γεμάτη μυστήρια Βαρκελώνη του 1920. Έρωτας, δολοφονία και εμμονές, είναι κάποια από τα στοιχεία που θα συναντήσει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο. Η πλοκή δεν κάνει σε κανένα σημείο κοιλιά και σε κρατάει καθηλωμένο μέχρι τέλους. Αποδίδει με αριστοτεχνικό τρόπο εικόνες, πρόσωπα και χώρους και καταφέρνει να κερδίσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη. Ο Carlos Ruiz-Zafon είναι ο συγγραφέας του πρώτου, από την επιτυχημένη σειρά, βιβλίου: «Στη σκιά του ανέμου».

«Ο Carlos Ruiz Zafon γεννήθηκε το 1964 στη Βαρκελώνη. Το 1993 κέρδισε το βραβείο Premio Edebe με το πρώτο του μυθιστόρημα, «El principe de la niebla» («Ο πρίγκιπας της ομίχλης»). Αργότερα δημοσίευσε τα μυθιστορήματα «El palacio de la medianoche» («Το παλάτι του μεσονυχτίου»), «Las luces de Septiembre» («Τα φώτα του Σεπτεμβρίου») και το «Marina». Τα έργα του έχουν εκδοθεί σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου και έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία. Το 2001 εκδόθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα για ενηλίκους, «Η σκιά του ανέμου», υποψήφιο για το βραβείο Premio de Novela Fernando Lara, και θεωρείται, μετά τον Δον Κιχώτη, το πιο πετυχημένο μυθιστόρημα στην εκδοτική ιστορία της Ισπανίας. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, έχουν τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και έχουν πουλήσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα στις πέντε ηπείρους».