Τα super market προσπαθούν να εισέλθουν στην σφαίρα του fitness, προσφέροντας μαθήματα γυμναστικής εκεί που κάνεις τα ψώνια σου. Βολικό ή απλά τρελό;

Καταστήματα με αθλητικά είδη στο εξωτερικό, όπως η Lululemon και η Reebok, προωθούν τα εμπορεύματά τους μέσω των fitness classes που φιλοξενούν για τους πελάτες τους. Μπορεί να μην σου φαίνεται περίεργο να προπονείσαι εκεί όπου αγοράζεις τα αθλητικά σου ρούχα και παπούτσια, αλλά όταν πρόκειται για το κατάστημα που ψωνίζεις τα τρόφιμά σου;

Στα καταστήματα τροφίμων μπορεί να δεις στεγνοκαθαριστήρια, τράπεζες και άλλες παροχές που εξυπηρετούν τους καταναλωτές. Τώρα μεταπηδούν στον χώρο της γυμναστικής, προσφέροντας τμήματα προπονήσεων. Ο λόγος; Σύμφωνα με το Wall Street Journal, παραγκωνίζονται από τα εκπτωτικά καταστήματα και τις υπηρεσίες delivery. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν sites, όπως το Amazon Fresh και το Fresh Direct, για να έχουν τα ψώνια τους κατευθείαν στην πόρτα τους. Επιπλέον, παραγγέλνουν σνακ και έτοιμα γεύματα μέσω πακέτων συνδρομών.

Η ιδέα; Να γίνουν τα σούπερ μάρκετ ένα μέρος, όπου οι άνθρωποι θα θέλουν να ξοδέψουν χρόνο, αντί να πάρουν ό,τι χρειάζονται και να φύγουν. Ενώ ορισμένα καταστήματα περιλαμβάνουν wine bars, καφέ και σχολές μαγειρικής, άλλα θα περιλαμβάνουν μαθήματα γυμναστικής.

Ήδη ένα κατάστημα στο New Jersey στις Η.Π.Α υπερηφανεύεται για μια «εμπειρία shopping διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη». Διαθέτει δικό του Κέντρο Υγείας και Ευεξίας με διαιτολόγους και αισθητικούς, καθώς και μαθήματα zumba και yoga. Κι άλλα καταστήματα ακολουθούν σιγά σιγά αυτό το παράδειγμα, περιλαμβάνοντας προσωπικούς γυμναστές, διαιτολόγους και μικρά εξοπλισμένα γυμναστήρια με τμήματα zumba και cardio.

Αυτές οι διευκολύνσεις μπορεί να μην είναι ακόμη διαδεδομένες και ειδικά στην Ελλάδα μπορεί να ξενίζουν, αλλά δεν αποκλείεται να δεις στο άμεσο μέλλον τέτοιες προσφορές γυμναστικής στα σούπερ μάρκετ κοντά σου. Το καλύτερο; Τα περισσότερα από αυτά είναι εξαιρετικά προσιτά (εάν κοστίζουν οτιδήποτε). Τα σούπερ μάρκετ ίσως γίνουν το καλύτερο μέσο να φροντίζεις τον προϋπολογισμό και το σώμα σου!

featured phοto: Chanel Shopping Centre shooting