Ένα μεγάλο trend σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάταξη της κουζίνας επιστρέφει

And we are here for it

Πιστεύεις ότι οι κουζίνες που μοιάζουν με “μαγειρείο” έχουν έρθει από έναν άλλον αιώνα; Εμείς θα σου λέγαμε να το ξανασκεφτείς. Γενικά τέτοιου τύπου κουζίνες είναι στενές, έχουν γραμμική διάταξη και είναι ιδανικές για μικρούς χώρους. Αυτό το στιλ κουζίνας πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές του 1900, ο σκοπός της δημιουργίας του ήταν να τοποθετηθούν σε μικρά πλοία. Επειδή κάτι είναι παλιό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και λάθος. Αν το δεις με μια νέα και φρέσκια ματιά μπορείς να κάνεις θαύματα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά που μας αρέσουν στις κουζίνες με γραμμική διάταξη, επειδή -όπως λογικά το φαντάζεσαι- όλη η κουζίνα (συσκευές, ντουλάπια και φωτιστικά) βρίσκεται σε μια ευθεία γραμμή.

Μικροί χώροι

blog.sweeten.com

Η εγκατάσταση μιας τέτοιας γραμμικής κουζίνας λειτουργεί εξαιρετικά καλά σε στενούς χώρους χωρίς μεγάλη χωρητικότητα. Θα σε αφήσει να κάνεις χρήση όλων των διαθέσιμων χώρων στον τοίχο σου, οριζόντια και κάθετα (ναι ακόμα και τα ψηλά ντουλάπια!) με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένας καθαρός διάδρομος και μία άνετη ροή στο χώρο. Για να αποφύγεις να κάνεις την κουζίνα σου να μοιάζει στενή, έχε το σωστό φως και την καλύτερη αποθήκευση στο μυαλό σου.

Λειτουργικότητα

semihandmade.com

Αυτές οι κουζίνες κάνουν το μαγείρεμα εξαιρετικά γρήγορο. Τα πάντα βρίσκονται στο χέρι σου, έτσι θα μπορείς να κινηθείς γύρω από την κουζίνα σου σαν ένας επαγγελματίας σεφ. Ιδανικά ο διάδρομος της κουζίνας σου  πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος ώστε να μπορείς να κινηθείς ελεύθερα, αλλά όχι τόσο μεγάλος ώστε να πρέπει να κάνεις περισσότερα από δύο βήματα για να τον διασχίσεις.

Το χάος

blog.sweeten.com

Τέτοιου είδους κουζίνες είναι συνήθως απομονωμένες, αλλά αυτό δεν είναι πάντα κακό πράγμα. Έχοντας μια κουζίνα που είναι τοποθετημένη μακριά στη μικρή γωνιά της, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα πάντα τέλεια τακτοποιημένα. Ήρθε η παρέα σου; Άφησε τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για αργότερα. Κανείς δεν θα τα δει ούτως ή άλλως. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις τον κατάλληλο φωτισμό, έτσι δεν αισθάνεσαι κλειστοφοβικά όταν βρίσκεσαι σε αυτή.

Ανοίξου

theidentite.co

Εάν όμως δεν θέλεις μια κλειστή κουζίνα, μπορείς να κρατήσεις την ίδια διάταξη και σε μία ανοιχτή. Μπορείς να τοποθετήσεις μια ανοιχτή κουζίνα χωρίς να χάσεις τη διάταξη της γραμμής, και να δημιουργήσεις ένα πάσο ή μια νησίδα. Έτσι θα έχεις ακόμα αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους αλλά και χώρο εργασίας. Ένα τέτοιο στοιχείο σχεδιασμού  θα σου επιτρέψει ταυτόχρονα να δημιουργήσεις μια μικρή περιοχή μπαρ.

Το χρώμα

apartmenttherapy.com

Μπορείς να επιλέξεις ένα τολμηρό χρώμα και δεν θα είναι υπερβολικό. Επειδή όπως είπαμε τέτοιες κουζίνες είναι μικρές, δεν θα αισθανθείς ότι ολόκληρο το σπίτι σου είναι too much αν επιλέξεις ένα έντονο χρώμα. Έχουμε εμμονή με τα φωτεινά μπλε ντουλάπια σε συνδυασμό με ένα ρετρό πορτοκαλί ψυγείο. Αν σε εμπνέει και εσένα, do it! Η κουζίνα σου θα γίνει ζεστή και διασκεδαστική, και τα χρώματα μεταμορφώνουν μια μικρή και βαρετή κουζίνα σε ένα μέρος που πραγματικά θα θέλεις να περνάς χρόνο μέσα.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.