Ghosted; Καλώς ήρθες στο club. Όλες και όλοι έχουμε υπάρξει εκεί λίγο πολύ και ναι, για όλους είναι το ίδιο εκνευριστικό και χαοτικό. Στο μεταξύ, άνθρωπος είσαι, έχεις απορίες. Τι έγινε; Γιατί εξαφανίστηκε; Ζει; Για να πάρεις τις απαντήσεις που ζητάς, θα πρέπει να σου απαντήσει. Υπάρχουν όμως τρόποι να κάνεις ένα “φάντασμα” να σου απαντήσει; Ναι, υπάρχει.

Αν θες μια απάντηση από το “φάντασμα” της ερωτικής σου ζωής, δοκίμασε τους παρακάτω τρόπους.

Σιγουρέψου πως όντως πρόκειται για “φάντασμα”

Κάποιες μέρες στις ζωές όλων μας απλά είναι too much. Σε σημείο που δεν προλαβαίνουμε καν να απαντήσουμε σε ένα μήνυμα. Ή έχουμε στο μυαλό μας πως θα απαντήσουμε μετά, αλλά το πρόγραμμα είναι τόσο χαώδες που το ξεχνάμε. Στην περίπτωση σου, για να σιγουρευτείς πως δεν σου κάνει ghosting, απλά ξαναστείλε το τελευταίο σου μήνυμα, που έμεινε και αναπάντητο. Ναι, υπάρχει η πιθανότητα να σου απαντήσει κανονικά, εξηγώντας σου πως η μέρα του ήταν ένα χάος. Αν όχι… Διάβασε παρακάτω.

Στείλε του ένα τελευταίο μήνυμα

Αν η παραπάνω λύση του copy paste δεν πιάνει, μάλλον μιλάμε για καθαρό ghosting. Πριν το πάρεις απόφαση, μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα. Όχι αυτό που έχεις στο μυαλό σου, το έξαλλο, με τα νεύρα. Ένα “γεια, είναι όλα ΟΚ;” είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή. Το να ρωτήσεις, αντί να κατηγορήσεις, θα το κάνει πιο εύκολο για εκείνον να απαντήσει και να εξηγήσει. Αν νιώσει ότι μιλάει σε μια κοπέλα που έχει φρικάρει, το πιο πιθανό είναι πως πάλι θα σε αφήσει στο “διαβάστηκε”.

Λίγη αντίστροφη ψυχολογία

Όταν κάποιος σου κάνει ghosting περιμένει πως θα επικοινωνήσεις μαζί του, ψάχνοντάς τον. Τι θα έλεγες να μην επιβεβαιώσεις τις προσδοκίες του; Μη στείλεις τίποτα, μείνει ενεργή στα social, δείχνε πως περνάς καλά. Δεν έχεις ακούσει πως το να ζεις την καλύτερη ζωή σου είναι η καλύτερη εκδίκηση;

http://www.savoirville.gr/ghosting-cool/
rawpixel.com

Να είσαι ο υπέροχος εαυτός σου

Είπαμε, περιμένει να τρέξεις πίσω του. Πέραν αυτού, θεωρεί πως λογικά είσαι πληγωμένη, σχεδόν θλιμμένη. Μην του κάνεις τη χάρη. Να είσαι όμορφη, επιτυχημένη, κεφάτη, cool. Ghosting σου έκανε γιατί έχασε το ενδιαφέρον του για εσένα (άουτς). Να είσαι η καλύτερη version σου και είναι πολύ πιθανό να ξαναεπικοινωνήσει, γιατί δε θα είσαι πια το κορίτσι που γκόσταρε.

Πες αντίο σαν ενήλικας

Αυτό που λείπει στις ghosting ιστορίες είναι το κλείσιμο της κατάστασης. Αν το έχεις ανάγκη, στείλε ένα πολύ ώριμο μήνυμα του στυλ: “Γεια, αντιλαμβάνομαι πως τα πράγματα δε λειτούργησαν για τον οποιοδήποτε λόγο, αλλά θέλω να πω πως χάρηκα πολύ που σε γνώρισα. Ελπίζω να είσαι καλά και να βρεις οτιδήποτε είναι αυτό που ψάχνεις”. Αν επιλέξεις την ώριμη οδό, μπράβο σου, έχεις τον θαυμασμό μας.

Αιφνιδίασε τον

Ποια δε θα απολάμβανε να αιφινιδιάσει το φάντασμα τη στιγμή που απολαμβάνει τον καφέ του και διαβάζει την εφημερίδα του; Οι άνθρωποι που κάνουν ghosting είναι δειλοί και δε θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με την απογοήτευση του ατόμου που θα χωρίσουν; Η τελευταία εναλλακτικοί σου λοιπόν είναι να τον κάνεις να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Η αλήθεια είναι όμως πως απλά ζεις για να δεις την έκφρασή του εκείνη τη στιγμή. Αλήθεια, σε καταλαβαίνουμε.

featured image: elitedaily.com