Η ακμή θα λέγαμε πως είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της beauty, αλλά και της ιατρικής κοινότητας. Όχι άδικα, μιας και απασχολεί τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ανθρώπους, μόνο στην Αμερική. Δεν κοιτάει ηλικία, και μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια.

Ποιο είναι  ένα συχνό λάθος που ίσως κάνεις και εντείνεις το πρόβλημα;

Πέρα από τα βασικά, όπως το να φροντίζεις να αλλάζεις τη μαξιλαροθήκη σου συχνά, να χρησιμοποιείς λοσιόν ντεμακιγιάζ και όχι μαντηλάκια, να είσαι συνεπής κατά τη διάρκεια της αγωγής σου, έχεις σκεφτεί κάθε πότε κάνεις απολέπηση προσώπου και γιατί;

Ένας κοινός μύθος σχετικά με την απολέπιση προσώπου είναι πως όσο πιο πολύ και πιο συχνά το κάνεις, τόσο καλύτερα. Λάθος! Ή μάλλον, σωστό, αν αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι να προκαλέσεις περισσότερο ερεθισμό και να αυξήσεις τα σπυράκια.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Ο στόχος της απολέπισης είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, αυτά που συνήθως μπλοκάρουν τους πόρους και προκαλούν αρκετά προβλήματα. Με την εντατική απολέπιση όμως, το προϊόν απομακρύνει και αρκετά από τα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας, καταστρέφοντας το προστατευτικό στρώμα, και αφήνοντάς την εκτεθειμένη σε παραπάνω μολύνσεις και υπερευαισθησία.

Τι να κάνεις

Αρχικά, σταμάτα την απολέπιση άμεσα και δώσε χρόνο στο δέρμα σου να ηρεμήσει. Περίμενε μέχρι να φύγει η ανεπιθύμητη γυαλάδα της επιδερμίδας και να υποχωρήσουν τυχόν έξτρα εξανθήματα που έχεις.

Καθώς δεν γίνεται να μην καθαρίζεις το δέρμα σου, ειδικά όταν έχεις ακμή, βρήκαμε την καλύτερη μάσκα εκεί έξω. Θα σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημα αποτελεσματικά, χωρίς να βλάψεις την επιδερμίδα σου και να χειροτερέψεις την ακμή σου. Η μάσκα καθαρισμού για λιπαρά και με τάση ακμής δέρματα της Frezyderm, καθαρίζει εις βάθος το δέρμα σου, συσφίγγοντας τους πόρους και μειώνοντας αποτελεσματικά τη λιπαρότητα. Επίσης, η αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση της γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός σου κατά της ακμής. Το καλό είναι πως είναι κατάλληλη για όλα τα στάδια της ακμής (ήπια, μέτρια, σοβαρή) και φυσικά δεν περιέχει parabens. Την απλώνεις με απαλές κινήσεις, την αφήνεις για 15 με 20 λεπτά και αφαιρείς από κάτω προς τα πάνω, ακολουθώντας με ένα νεράκι micellair ή ξεβγάζοντας με νερό.

AC-NORM PEEL-OFF MASK

featured image: intothegloss.com