Το ημερολογιο του κυκλου σου

periodos

Mάθε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα σου κατά τη διάρκεια ενός κύκλου και μετά αποφάσισε για αποτρίχωση ή για τις μεγάλες αποφάσεις της ζωής. 

1 εβδομάδα: Τα οιστρογόνα πρωτοστατούν και προκαλούν την αποκόλληση του ενδομητρίου ενώ τα ωοθυλάκια ξεκινούν να ωριμάζουν. Η διάθεση σου είναι ήρεμη αφού η προγεστερόνη πέφτει. Η λίμπιντο σου δεν λειτουργεί ακριβώς όπως της Samantha. Απόφυγε τσάι και καφέ τα οποία θα σου δημιουργήσουν ψυχολογικές διακυμάνσεις.

2 εβδομάδα: Τα επίπεδα των οιστρογόνων ανεβαίνουν προετοιμάζοντας το σώμα για την ωορρηξία. Προς το τέλος της εβδομάδας είσαι πιο γόνιμη αφού η ωορρηξία φτάνει στον τελικό της στόχο. Αισθάνεσαι ευδιάθετη και έχεις ενέργεια. Το σεξ έχει αρχίσει να σε απασχολεί ξανά. Είναι οι πιο γόνιμες μέρες σου.

3 εβδομάδα: Το ωάριο πλέον απελευθερώνεται και τα οιστρογόνα δίνουν τη θέση τους στη προγεστερόνη. Ψυχολογική αστάθεια, νεύρα και μελαγχολία. Η λίμπιντο χαμηλώνει και πάλι τα επίπεδα της και να θυμάσαι ότι είναι η εβδομάδα που το σώμα σου κάνει κατακράτηση υγρών οπότε απόφυγε το πολύ αλκοόλ.

4 εβδομάδα: Η προγεστερόνη σου χτυπάει κόκκινο και εφόσον δεν είσαι έγκυος τότε το ενδομήτριο ξεκινάει την αποκόλληση του ώστε στο τέλος αυτής της εβδομάδας να εμφανιστεί η περίοδος σου. Η διάθεση σου είναι περίεργη, νιώθεις ευαίσθητη και ευάλωτη. Το στήθος και η μέση σου είναι ευαίσθητα καθώς και μικροί πόνοι χαμηλά στη κοιλιά σε ενοχλούν. Η σεξουαλικότητα σου είναι αυξημένη. Είναι η πιο ακατάλληλη περίοδος για να κάνεις αποτρίχωση.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.