Ο Γιώργος Ιατρίδης γράφει, φωτογραφίζει, αρθρογραφεί, και του αρέσει να φτιάχνει κοιτίδες πολιτισμού στο internet. Αγαπά τη λογοτεχνία και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Θυμάμαι όταν με “προσκάλεσε” να λάβω μέρος στο τότε project του 25η ώρα, στην αρχή ήμουν λίγο διστακτική, όταν όμως άρχισα να γράφω ήταν από τις λίγες φορές που έβγαλα συναισθήματα σε μια κόλλα χαρτί που ούτε εγώ η ίδια δεν ήξερα ότι κρύβω.

Το γραμμοφωνο  μουσικη και λογοτεχνια savoir ville

Kάποιος που γράφει αλλάζει τον κόσμο του”, λέει ο Γιώργος, και κάπως έτσι μας παροτρύνει να λάβουμε μέρος στο νέο του project “το γραμμόφωνο” και να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία. Εκεί που η μουσική εμπνέει τη λογοτεχνία λοιπόν. Αν αγαπάς τη μουσική αλλά και να γράφεις μην φοβηθείς να κλέψεις τίτλους από τραγούδια και να συνθέσεις με λέξεις το δικό σου κείμενο. Δώσε λοιπόν πλοκή στην πλοκή των στίχων. Ντύσε με προτάσεις και σημεία στίξης τις παρτιτούρες. Πάτα πάνω στα μουσικά μέτρα και γράψε τη δική σου ιστορία.

Όλες οι συμμετοχές πρέπει να έχουν απαραίτητα για τίτλο ένα υπάρχον τραγούδι. Είτε ελληνικό, είτε ξένο. Ουσιαστικά, ο συγγραφέας θα κληθεί να γράψει μια ιστορία εμπνευσμένος από ένα τραγούδι. Μπορείς αν θέλεις να εντάξεις στο κείμενό σου και στίχους από το τραγούδι της επιλογής σου. Αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ.

*O Γιώργος Ιατρίδης εκτός των άλλων, κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του βιβλίο ‘Το φαινόμενο της πεταλούδας’ και εμείς του λέμε Καλοτάξιδο!

Facebook