Το Θέατρο Τέχνης, λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση και έναρξη του φετινού προγράμματός του, θα φιλοξενήσει τον Οκτώβρη τέσσερις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραγωγές του Φεστιβάλ Αθηνών, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερους θεατές να παρακολουθήσουν μερικές από τις πιο αξιόλογες παραστάσεις του καλοκαιριού που μας πέρασε. Οι παραστάσεις θα είναι περιορισμένες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους εγκαίρως.

Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει

arden

Η αστική τραγωδία του 16ου αιώνα αναβιώνει σε ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα –μολονότι δίχως ταυτότητα– δείγματά της. Το έργο, άγνωστου συγγραφέα (κατά καιρούς έχει αποδοθεί στον Σαίξπηρ, τον Μάρλοου και τον Κυντ), τροφοδοτεί την τέταρτη σκηνοθεσία του Χάρη Φραγκούλη. Βασισμένο σε πραγματικό γεγονός, τη δολοφονία του Τόμας Άρντεν από τη γυναίκα του και τον εραστή της, παίρνει τον χαρακτήρα ενός –αριστουργηματικά δομημένου– θρίλερ. Το έγκλημα αναδεικνύει ζητήματα θρησκείας, εξουσίας, βίας και έρωτα, έχοντας στο κέντρο του έναν άρχοντα που πεθαίνει μαζί με την ταραγμένη εποχή του.

Παραστάσεις: 1 έως 25 Οκτωβρίου 2015 Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.00 (Υπόγειο).

Θέλω μια χώρα

Thelw mia chora

Με αφετηρία ένα σύγχρονο θεατρικό κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη που κινείται πέρα από τις συνηθισμένες δραματουργικές φόρμες, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί μια παράσταση όπου μοναδικός πρωταγωνιστής αναδεικνύεται το πλήθος. Το πλήθος της νέας γενιάς Ελλήνων. Μια σκηνική πολυφωνία, που με φόντο την εποχή της κρίσης, εκφράζει άλλοτε το φόβο και την αγωνία και άλλοτε την ελπίδα και την αναγκαιότητα της αλλαγής. Κοινός άξονας το επιτακτικό αίτημα: «Θέλω μια χώρα». Μέσα σε αυτή την πολύβουη σκηνική σύνθεση, ξεχωριστή θέση έχει ο ρόλος- αντιφώνηση της Ρένης Πιττακή.

Παραστάσεις: παραστάσεις: 2 έως 25 Οκτωβρίου 2015 Παρασκευή, Σάββατο 21.15 & Κυριακή 20.00 (Φρυνίχου).

Ερωτόκριτος

chainides

Μια νέα ανάγνωση του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου, διαφορετική από τις συνηθισμένες, προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα χορού ελλήνων ακροβατών «Κι όμΩς κινείται», σε μια μουσική παράσταση βασισμένη στην κορυφαία έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Παραστάσεις: 5, 6, 13 & 14 Οκτωβρίου 2015 | Ώρα έναρξης 21.15 (Φρυνίχου).

Δάσος – Ταμπού

dasos-savoir ville

Η χορογράφος Ιωάννα Πορτόλου εστιάζει στις διάφορες εκφάνσεις της δυαδικής σχέσης μεταξύ άνδρα και γυναίκας εξερευνώντας τους κανόνες που διέπουν την εκάστοτε συνθήκη. Το Δάσος είναι μία σπουδή στην καθημερινότητα που ακολουθεί το ζευγάρι μέσα από ρυθμικές παραλλαγές σε ένα θέμα από το οικείο προς το άγνωστο. Το Ταμπού ψάχνει την σύνδεσή μας με την πηγή και την γέννηση του απαγορευμένου. Την ανάγκη των ιερών και απαράβατων ορίων που προστατεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις από τη δημιουργία μας μέχρι τώρα.

Παραστάσεις: παραστάσεις: 19 έως 27 Οκτωβρίου 2015 Δευτέρα & Τρίτη 21.15 (Φρυνίχου).