Λίγο η καραντίνα, λίγο η ερωτική μας ζωή που -έτσι κι αλλιώς έκανε- κι αυτή την κοιλιά της (#διπλής), ο κόσμος αυτός φαίνεται να χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ένα ακόμη dating trend, ακόμη και χωρίς το dating.

Πριν την εποχή του social distancing λοιπόν, ήταν ευρέως γνωστό πως όταν κάποιος που ήθελες –ή ακόμη κι εσύ- σου έστελνε πως «Προέκυψε κάτι στο γραφείο, δεν το χω για σήμερα» ή/και «Ωχ, σήμερα; Έχει ένας φίλος μου γενέθλια και πρέπει να πάω» η φάση δεν είναι υπέρ σου. Στα μέσα της πανδημίας όμως, ούτε πολλή δουλειά μπορεί να προκύψει και να μείνεις στο γραφείο, ούτε σε κάποιον φίλο σου μπορείς να πας και βασικά, ούτε με αυτόν τον ίδιο δεν μπορείς να βρεθείς.

Πώς αποφεύγεις κάποιον όταν όλα γύρω σου είναι κλειστά και δεν έχεις και πολλά να κάνεις ούσα κολλημένη στο κινητό σου;

Ο μόνος τρόπος είναι να φέρεις στην επιφάνεια το digital detox. Τη μοναδική δικαιολογία που στέκει σήμερα.

Τώρα που ο κόσμος των ραντεβού στηρίζεται κυρίως και μάλλον αποκλειστικά στην τεχνολογία, ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις είναι να βγεις εντελώς offline. Πράγμα που σημαίνει πως, τέλος οι λίστες στο Spotify, τα stories στο Instagram, αλλά και να ενδιαφέροντα relevant memes links στο Facebook.

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Σε έναν κόσμο που έχει μάθει να στηρίζεται στην τεχνολογία, φαινομενικά δεν αλλάζει τίποτα. Στέλνεις ένα DM και βλέπεις πως θα πάει. Μιλάτε λίγο, ανταλλάζεται memes, μουσικές λίστες, μικρού μήκους ταινίες, σειρές στο Netflix. Έτσι απλά, εντελώς ξαφνικά, οι ημέρες αποκτούν ένα νόημα. Αισθάνεσαι πως τουλάχιστον το φλερτ δεν επηρεάστηκε όσο νόμιζες από αυτή την πανδημία. Πως ο έρωτας υπάρχει και στα χρόνια της καραντίνας, όπως υπήρχε και σε εκείνα της χολέρας. Με τη μόνη διαφορά πως αυτός, δεν σου μιλά για να σε ρίξει στο κρεβάτι. Δεν υπάρχει καν αυτή η επιλογή πλέον. Τουλάχιστον όχι τώρα.

“We found love in hopeless, contactless place,” θα έλεγε η Rihanna.

Μέχρι να ζητήσεις την βίντεο κλήση. Μέχρι δηλαδή, να πιστέψεις σε ένα social distancing ραντεβού. Ή αλλιώς, μέχρι να σου πει πως «Αυτή την εβδομάδα έχω πει (με τον εαυτό μου) πως θα κάνω ένα μικρό digital detox.» Με άλλα λόγια, -που δεν πιστεύω πως χρειάζονται γιατί καταλάβαμε όλοι τι θέλει να πει- η φάση είναι «Απλώς δεν σε γουστάρω» με την ασπίδα μιας ακόμη απίθανης δικαιολογίας. Κάπως έτσι, κάποιος που δουλεύει στα Social Media αλλά και κάποιος υπεύθυνος ψηφιακών εκδόσεων μοιάζει τελείως μαλάκας. Κάπως έτσι δηλαδή, δεν θα δούλευε;

Μια γενιά που μοιάζει να έχει βαρεθεί τα dating trends της εποχής της, έρχεται αντιμέτωπη με μια ιστορική πανδημία. Έχει την ευκαιρία της λοιπόν, να ξεγλιστρήσει σε έναν οριακά πιο απλό κόσμο κάνοντας ένα διάλειμμα από όλα αυτά, αναλογιζόμενη το παράλογό τους. Παρ΄όλα αυτά, η ίδια «κουρασμένη» γενιά ανακαλύπτει τρόπους να ξεγλιστρήσει από κάθε τι άβολο ή πιο ουσιαστικό, εφευρίσκοντας το digital detox. Γιατί αυτοί είμαστε.

featured photo: unsplash.com