Μη με παρεξηγείς όταν λέω “ρομαντική”. Προφανώς δεν ακούει τη λέξη “υποκριτική” και την ταυτίζει με λουλούδια και ροζ καρδούλες. Αντίθετα, ο Lakeith Stanfield ανήκει σε μία ξεχωριστή κατηγορία καλλιτεχνών που ό,τι κάνουν, το κάνουν με αγάπη. Κι αυτό ναι, είναι το πιο ρομαντικό απ’όλα.

Πρόσφατα παραχώρησε μια αρκετά διαφωτιστική συνέντευξη στο Bustle. Αν έχεις δει πρόσφατες δουλειές του, μπορείς να καταλάβεις ότι τα παιδικά του χρόνια έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του. Πάντοτε θα έβρισκε αφορμές να διασκεδάζει την οικογένεια του με διάφορα αυτοσχέδια performances. Μεγαλώνοντας χωρίς πατέρα και κατά συνέπεια χωρίς κάποιο ισχυρό αντρικό πρότυπο, τον ρόλο αυτό ανέλαβαν για εκείνον γνωστοί ηθοποιοί όπως ο Denzel Washington.

O Lakeith Stanfield είναι ίσως από τους πιο cool ηθοποιούς αυτή τη στιγμή
globalgrind.com

Mεταξύ άλλων είναι και ο κουλ τύπος που αντί να σταθεί στο κόκκινο χαλί των βραβείων Emmy το 2017, προτίμησε να καθίσει. Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν χαμαιλέοντα. Κι αυτό γιατί μπορεί με την ίδια ευκολία να υποδυθεί έναν επιθεωρητή στο πλάι του Daniel Craig στο Knives Out, αλλά και τον ρομαντικό τύπο στο Someone Great ή το The Photograph. Αν και η πολύτιμη σχέση που έχει με την μουσική τον είχε φέρει νωρίτερα και στο σετ της σειράς Atlanta, με τον -πλέον φίλο του- Donald Glover. Ο Lakeith Stanfield φαίνεται να δίνει την ίδια αγάπη σε όλα τα projects με τα οποία καταπιάνεται. Ο ίδιος το εξηγεί αυτό λέγοντας:

Απλά αγαπώ και αγαπώ βαθιά. Αυτό είναι το θεμέλιο του να είσαι άνθρωπος. Είναι ο λόγος που αυτή η μηχανή δουλεύει, το πως εμείς δουλεύουμε μέσα στην κοινωνία.

Δεν πιστεύει μάλιστα ότι ένας άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να κάνει μόνο ένα πράγμα ξανά και ξανά. Δεν πιστεύει σε τέτοιου είδους στερεότυπα. Και το αποδεικνύει μάλιστα έμπρακτα με την ποικιλία των ρόλων τους οποίους αναλαμβάνει αλλά και με το ότι ασχολείται με τη δική του μουσική συνεχώς. Παράγει τα τραγούδια, ανεβαίνει σε σκηνές για να ραπάρει και πρόσφατα κυκλοφόρησε κι ένα single του, προμήνυμα για ολόκληρο άλμπουμ.

O Lakeith Stanfield επέλεξε να μείνει αυτός που είναι ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μισεί τα καλούπια και αγαπά την πολυδιάστατη καριέρα του. Έχει αρκετά νέα projects να τον περιμένουν στο μέλλον κι είμαστε σίγουροι ότι θα μας αρέσουν. Γιατί τα έως τώρα δεν μας έχουν απογοητεύσει ούτε μισή φορά.

Featured Image: nytimes.com