Τα γυναικεία reboots συνεχίζονται. Μετά από ένα σχεδόν αποτυχημένο all female Ghostbusters και ένα σχεδόν επιτυχημένο all female Ocean’s Eight, έρχεται το 23 Jump Street, ένα spin off της πρώτης ταινίας 21 Jump Street με γυναίκες πρωταγωνίστριες.

Η Sony φαίνεται πως πιστεύει πολύ σε αυτό το project ή πως έχει βάλει στοίχημα και δεν θέλει να το χάσει. Πριν τρία περίπου χρόνια ακούσαμε τις πρώτες φήμες για ένα reboot με γυναίκες πρωταγωνίστριες, και πριν καλά – καλά ξεκινήσει υπήρξαν αλλαγές. Τελικά, πριν από δύο χρόνια η Sony κατέληξε στον Rodney Rothman, σεναριογράφο του 22 Jump Street, για να γράψει το σενάριο και να σκηνοθετήσει τη νέα ταινία. Σήμερα, επιτέλους, υπάρχουν νέα πως η ταινία προχωράει και είναι πολύ πιθανό να την δούμε μέσα στην επόμενη χρονιά.

Την ώρα που η original σειρά, 21 Jump Street, ήταν ένα «σοβαρό» εγχείρημα, οι ταινίες με τον Jonah Hill και τον Channing Tatum είχαν κωμικό ύφος και αυτό φυσικά απέδωσε, με το κοινό και τους κριτικούς να τις υποδέχονται με θερμό χειροκρότημα… το 2002 και το 2004. Το βασικό πρόβλημα με ένα πιθανό sequel ήταν πως εκείνη την περίοδο, δεν υπήρχε κάποια έξυπνη ιδέα για να προχωρήσει. Επιπλέον, στους τίτλους τέλους του 22JS έπεσε «δούλεμα» για όλα τα πιθανά sequels που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Δες εδώ τι εννοούμε:

Αυτό που άλλαξε στην περίπτωση του 23 Jump Street είναι πως δεν πάει σε νέο sequel, αλλά πως επιστρέφει στην πρώτη ταινία, απλά με all female cast. Το storyline δεν θα είναι το ίδιο, αλλά θα ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Δύο γυναίκες αστυνομικοί θα επιστρέψουν στο λύκειο και θα παραστήσουν τις μαθήτριες για να ξεσκεπάσουν εμπόρους ναρκωτικών. Επειδή πρόκειται για spin off και όχι για reboot, υπάρχουν ελπίδες πως θα επιστρέψουν μερικά αγαπημένα πρόσωπα, όπως ο Ice Cube ως Captain Dickinson ή ο Nick Offerman ως Deputy Chief Hardy. Δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και το δίδυμο Hill – Tatum σε κάποιον guest ρόλο.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο εγχείρημα και ελπίζουμε απλά πως η τόσο μεγάλη καθυστέρηση είναι δείγμα προσεγμένης δουλειάς. Την ίδια ώρα, το Jump Street δεν είναι το μόνο project που η Sony κρατάει «ζωντανό». Πέρα από το πολύ πρόσφατο Venom, που έτυχε θερμής υποδοχής, είμαστε εν αναμονή για το Charlie’s Angels reboot, το Men in Black spinoff και το Bad Boys 3, τα οποία προχωράνε με σταθερούς ρυθμούς.

Δες ακόμα: Όλα όσα ξέρουμε για τον Joker του Joaquin Phoenix


featured image: 24xsegundo.tv