Θες να πας τριήμερο ή σαββατοκύριακο; Θαυμάσια. Θες να βγάλεις ωραίες φωτογραφίες για το instagram σου; Θαυμάσια.

Σε απόσταση 4 ωρών και κάτι παραπάνω βρίσκεται το γραφικό χωριό Οίτυλο, με τα καλοδιατηρημένα λιθόχτιστα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις παλιές εκκλησίες του. Θες να μάθεις τι θα φωτογραφήσεις; Mε αφετηρία το ξενοδοχείο Πέτρα και Φως, πάρε έμπνευση από τα παρακάτω:

Το καταπράσινο φαράγγι Μυλολάγκαδο χωρίζει το Οίτυλο από το κάστρο της Κελεφάς. Αποτελεί φρούριο, το οποίο χτίστηκε κατόπιν εντολής του τούρκου Βεζύρη Αχμέτ Κιοπρουλή το 17ο  αιώνα με σκοπό να καθυποτάξει, αν και ανεπιτυχώς, τη Μάνη. Η μοναδική θέα προς τη θάλασσα και την άνυδρη Μέσα Μάνη αποζημιώνει τους επισκέπτες του Κάστρου. Αν φτάσεις απόγευμα θα προλάβεις ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα που έχεις δει ποτέ.
Παραδίπλα είναι το Λιμένι, οικισμός στα νοτιοδυτικά του κόλπου, επίνειο της Αρεόπολης. Τα τυρκουάζ νερά με φόντο τα μανιάτικα σπίτια. Ο πύργος των Μαυρομιχαλαίων, της ηγετικής Μανιάτικης οικογένειας στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Θα μείνεις σε ένα ξενοδοχείο που θα αγαπήσεις.

Θα κοιμηθείς εδώ
Το χωριό προσφέρεται για ήσυχους περιπάτους. Στις νοτιοδυτικές παρυφές του, από τη θέση «Φρύγανο» (το όνομα της προήλθε από ένα τεράστιο φρύγανο, του οποίου η ευρύχωρη σκιά είναι καταφύγιο δροσιάς) ξεκινά ο παλιός πλακόστρωτος δρόμος, διαμορφωμένο σήμερα μονοπάτι, που ενώνει το Οίτυλο με το πεδινό τμήμα στο μυχό του κόλπου. Η θέα που προσφέρεται απλόχερα, συναντά τις φραγκοσυκιές, τα φρύγανα και τις ελιές, μέχρι τη θάλασσα που λαμπυρίζει στο βάθος. Θα φωτογραφήσεις το πρωινό του ξενοδοχείου, και δεν μπορείς να αποφασίσεις ποια εικόνα σου αρέσει περισσότερο.
Θα αγαπήσεις τις λεπτομέρειες και τις στιγμές που θα απολαύσεις.
Υπάρχει σαββατοκύριακο χωρίς φωτογραφία φαγητού; 
Το εστιατόριο «Ανερούσα» συνιστά μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία με την υπογραφή του καταξιωμένου chef Χριστόφορου Πέσκια, με μεσογειακές γεύσεις που δίνουν έμφαση στους θησαυρούς της μανιάτικης γης και τις σύγχρονες τεχνικές. Θα φωτογραφήσεις τον χώρο του spa λίγο πριν κλείσεις για κάμποση ώρα το κινητό σου.
Θα φτάσεις στο Ακρωτήριο Ταίναρο για μια ακόμα φανταστική φωτογραφία
Θα επιστρέψεις στο ξενοδοχείο γιατί υπάρχει η πολύτιμη ώρα πριν νυχτώσει που θα διαβάσεις το βιβλίο σου στο πιο ωραίο lobby του κόσμου
Ξέρεις γιατί υπάρχει το instagram ε; Για να κρατάς τις πιο όμορφες στιγμές σου και να μπορείς να ανατρέχεις σ αυτές ακόμα κι αν είσαι στην αναμονή για τον οδοντίατρο.
Πέτρα και Φως, Οίτυλο Λακωνίας, +30 27330 54050 | Petra & Fos Boutique Hotel & Spa