Παλιά αναρωτιόμουν έντονα πώς γίνεται να διαβάζεις μέσα στο μετρό με τόση φασαρία και κόσμο γύρω σου, ή στην στάση του λεωφορείου ή οπουδήποτε μπορείς να κρατήσεις ένα βιβλίο δημόσια τέλος πάντων. Μέχρι που σε μία μεγάλη διαδρομή που είχα να κάνω, κολλημένη τότε με το “λουλούδι της ερήμου” που είχα ξεκινήσει, σκέφτηκα να το πάρω μαζί μου ως παρέα. Είχα βαρεθεί και τα τραγούδια στο mp3, οπότε ήταν μία ενδιαφέρουσα ιδέα. Από τότε, όταν ξέρω ότι έχω σίγουρα 45 λεπτά διαδρομή, το βιβλίο είναι σχεδόν πάντα στην τσάντα μου.

Όσο ωραίο είναι να βλέπεις ένα άντρα να διαβάζει και να σου προκαλεί ένα μυστήριο γύρω από αυτόν, τόσο ενδιαφέρουσα είναι και μία γυναίκα απορροφημένη στις σελίδες του. Και θα σου τεκμηριώσουμε αυτή την άποψη, τόσο που στο τέλος θα πειστείς ότι έχουμε δίκιο.

Είναι έξυπνη

Μία γυναίκα που διαβάζει, είναι σίγουρα πιο μορφωμένη, ξέρει να χειρίζεται καλύτερα την γλώσσα στην ομιλία της και να εξασκεί τις ικανότητες της στο γράψιμο. Όσο περισσότερο διαβάζει, τόσο περισσότερα μαθαίνει και γνωρίζει. 

Είναι περίεργη

Με την καλή έννοια της λέξης. Όταν μία γυναίκα διαβάζει διαφορετικά θέματα βιβλίων, τότε έχει την περιέργεια και τον ενθουσιασμό να γνωρίσει νέα πράγματα. Αυτά τα χαρακτηριστικά, τα βιώνει και με τους ανθρώπους. 

Δεν χρειάζεται πολλά

Ξέρει πως να χαλαρώνει, χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα. Το χουχούλιασμα στο κρεβάτι παρέα με μία κούπα τσάι και ένα καλό βιβλίο, είναι το καλύτερο της για να περάσει καλά και να ηρεμήσει.

Είναι η ιδανική συνομιλήτρια

Ακριβώς επειδή διαβάζει πολλά, ξέρει να μιλήσει και παράλληλα να ξεκινήσει διάφορα θέματα συζήτησης. Μαζί της δεν γίνεται να βαρεθείς, ενώ θα μάθεις και πράγματα που μπορεί να μην ήξερες πιο πριν.

Είναι πιο οικεία

Ξέρει πως να δίνει την πλήρη προσοχή σε αυτό που έχει μπροστά της χωρίς να αποσπάται από άλλους παράγοντες, ακριβώς όπως κάνει με το βιβλίο της. Επομένως όταν χρειαστεί, θα δώσει όλο το ενδιαφέρον, την προσοχή και την αγάπη που χρειάζεται σε σένα.

Έχει φαντασία 

Όσο διαβάζει, στο μυαλό της πλάθει χαρακτήρες και γεγονότα της ιστορίας. Μία γυναίκα με ισχυρή φαντασία μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστική, πρωτότυπη και με ευφυέστατες ιδέες για ραντεβού. Δεν την βαριέσαι.

Είναι ετοιμόλογη

Εντυπωσιάζει εύκολα τους γύρω της με το λεξιλόγιο της, ενώ ξέρει πότε και πως να δώσει την απάντηση της. Οι γονείς και οι φίλοι σου, θα την αγαπήσουν.

Είναι φιλόδοξη

Θέλει να μάθει και να ωριμάσει σε όλους τους τομείς της ζωής της με όσες δυσκολίες και πιέσεις να υπάρχουν. Ακριβώς όπως πιέζει τον εαυτό της να συνεχίσει ένα βιβλίο που μπορεί να μην της αρέσει και οι σελίδες του είναι ατελείωτες.

Δεν την πειράζει η μοναξιά

Η γυναίκα που μπορεί να μείνει μόνη της -το καλύτερο της είναι να διαβάζει χωρίς να την ενοχλούν-, μπορεί στη συνέχεια να γίνει η καλύτερη σύντροφος, μιας και δεν θα είναι προσκολλημένη στον άνθρωπο της, ούτε θα εξαρτάται μόνο από εκείνον.

Σκέφτεται περισσότερο

Μπορεί κάποιες φορές να μην είναι απαραίτητα καλό αυτό για την δική της ζωή, ωστόσο ξέρει να μιλήσει στον άνθρωπο της ή στην φίλη της για δύσκολες αποφάσεις και σχέδια στη ζωή.

Διασκεδάζει με τα απλά

Η δική της διασκέδαση δεν έχει σχέση με ακριβά ραντεβού, ούτε με πολυτελή ταξίδια για να την εντυπωσιάσεις. Η γυναίκα που μπορεί να κάτσει ώρες μπροστά από ένα βιβλίο, διασκεδάζει με τα απλά και καλά.

Είναι εκπληκτική ακροάτρια

Είναι συνηθισμένη να εστιάζει σε ιστορίες, γι’αυτό μπορεί να γίνει εξαιρετική ακροάτρια ώστε να μοιραστείς μαζί της τους προβληματισμούς σου ή τα παράπονά σου, χωρίς να σε διακόπτει.

Θα σε εμπνεύσει να διαβάσεις

Αν δεν συνηθίζεις να αφιερώνεις τον ελεύθερο χρόνο σου σε ένα βιβλίο, τότε εκείνη θα το καταφέρει με τον τρόπο της.