Στα περισσότερα σπίτια, η έλλειψη χώρου αποτελεί πρόβλημα για διάφορους λόγους. Το να διακοσμήσεις έναν πολύ μικρό χώρο με απώτερο σκοπό να δείχνει μεγαλύτερος, είναι σίγουρα μια πρόκληση.

Eυτυχώς μέσα από τις αμέτρητες αναζητήσεις μας για έμπνευση στο Instagram έχουμε βρει συγκεκριμένους τρόπους για να συνδυαστεί η αισθητική με την πρακτικότητα και να αξιοποιηθεί ο χώρος στο έπακρο.

Διακοσμητικό παγκάκι

Ένα παγκάκι είναι αυτό που χρειάζεται ο διάδρομος της εισόδου σου. Εκτός από το πρακτικό κομμάτι όπου εκεί μπορείς να κάτσεις για να βάλεις/βγάλεις τα παπούτσια σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον κενό χώρο από κάτω ως αποθηκευτικό χώρο. Μπορείς να βάλεις κάποιο κουτί με τα παπούτσια που φοράς πιο συχνά ή ακόμα και διακοσμητικά καλάθια που να βάζεις μέσα οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητά σου, για παράδειγμα ομπρέλα, αλλά δεν θέλεις να φαίνεται.

Ένα δεύτερο side table

Ένα τραπεζάκι δεν είναι ποτέ μια περιττή αγορά. Ειδικά ένα side table που μπορεί να συνδυαστεί με αυτό που έχεις ήδη. Μπορείς να επενδύσεις σε ένα side table που να είναι της ίδιας αισθητικής με το υπόλοιπο σαλόνι σου, αλλά να το χρησιμοποιείς μόνο όταν το έχεις ανάγκη, όταν δηλαδή δεν είσαι μόνη ή έχεις περισσότερους καλεσμένους. Τις υπόλοιπες ώρες και ημέρες μπορεί να παραμένει -σχεδόν- αόρατο στη σκιά του μεγαλύτερου τραπεζιού.

Αποθηκευτικό μπαούλο

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Decor Kadosh (@decor_kadosh)

Θυμάσαι αυτά τα μεγάλα ξύλινα και σκαλιστά μπαούλα που είχε η γιαγιά σου στο χωριό και εσύ αναρωτιόσουν σε τι χρησιμεύουν; Χρησιμεύουν λοιπόν στο να αποθηκεύεις εκεί όλα αυτά τα πράγματα που δεν θέλεις να χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως τα καλοκαιρινά ριχτάρια ή τραπεζομάντηλα, αλλά δεν χωράνε αλλού. Επίσης είναι μια πολύ όμορφη προσθήκη διακοσμητικά και εάν χρειαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τραπέζι!

Πουφ και σκαμπό

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madison Freeman (@mbbfreeman)

Είναι μικρά, όμορφα και άκρως πρακτικά! Τα πουφ μπορούν να αποθηκευτούν παντού, κάτω από την τραπεζαρία, στην κρεβατοκάμαρα, κάτω από εκείνο το παγκάκι της εισόδου που είδες πριν, και να βγουν στην επιφάνεια την στιγμή ακριβώς που τα χρειάζεσαι.

 featured photo: @nastyatkachenko19