Το instagram θεωρείται από πολλούς ως η πιο εύχρηστη αλλά και ευχάριστη εφαρμογή. Χρησιμοποιώντας ως κεντρικό στοιχείο την εικόνα, δελεάζει καθημερινά όλο και περισσότερους χρήστες, που επιθυμούν να μοιραστούν την καθημερινότητά τους μέσω αυτής της ελκυστικής πλατφόρμας. Οι περισσότεροι δε καταλήγουν στο να γίνονται instagram-holics, ανεβάζοντας όλο και πιο πολλές φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας όλα τα νέα tips n’ tricks, όπως το γνωστό πλέον instagram stories!

image5-tile-custom
Photo: francesalgara.blogspot.gr

Όλο το ζήτημα όμως κινείται γύρω από τους followers, αυτούς δηλαδή που ακολουθούν το timeline μας και πατούν με πάθος το πολυπόθητο love button! Με ποιους τρόπους όμως δελεάζουμε πιο εύκολα έναν χρήστη να μας ακολουθήσει; Ας δούμε μερικούς παρακάτω: 

  • Φίλτρα: Όλα τα μυστικά κρύβονται εκεί, δηλαδή στον τρόπο με τον οποίο θα επεξεργαστείς μια φωτογραφία. Σε μια πρόσφατη έρευνα αποδείχθηκε ότι το φίλτρο Mayfair είναι και το πιο δημοφιλές. Κάποιοι βέβαια έρχονται σε αυτό το σημείο να διαφωνήσουν, ισχυριζόμενοι ότι το hashtag #nofilter είναι αυτό που ελκύει πιο πολύ τους χρήστες, οι οποίοι πιστεύουν πως θα δουν μια όμορφη εικόνα, μη επεξεργασμένη(αν και στο τέλος συμβαίνει ξεκάθαρα το αντίθετο)!
Photo: TechCrunch
Photo: TechCrunch
  • Κατάλληλες μέρες για uploads: Σύμφωνα με το TrackMaven οι best of the best μέρες για να μοιραστείς ένα στιγμιότυπο είναι η Κυριακή και η Δευτέρα. Κι αυτό γιατί στο τέλος και στην αρχή μιας εβδομάδας όλο και κάτι παραπάνω θα έχεις να μοιραστείς! Πάντως για την ιστορία, τις συγκεκριμένες μέρες εμφανίζονται και τα πιο δημοφιλή hashtags, όπως #sundaybrunch , #butfirstcoffee και #mondaysbelike. 
  • Εστίασε στα instagram stories: Ένας follower πάντα θα επιθυμεί να βλέπει αυτά που μοιράζεσαι απ’την καθημερινότητά σου και πόσο μάλλον όταν αυτές οι δημοσιεύσεις σβήνουν σε 24 ώρες. Άρα εστίασε κυρίως σε stories με φαγητό (μεγααάλη αγάπη), αλλά και σε πιο αστείες και παιχνιδιάρικες λήψεις.
  • Παίξε με μίνιμαλ στοιχεία: Ελκυστικά θεωρούνται τα posts που περιέχουν κυρίως γήινα χρώματα και αντικείμενα σε παστέλ αποχρώσεις. Επίσης πολύ δημοφιλείς είναι οι λογαριασμοί που χρησιμοποιούν ένα συγκεκριμένο στυλ σε όλες τις φωτογραφίες τους, όπως το black n’ white στις αποχρώσεις αλλά και το στοιχείο marble σε πολλά αντικείμενα. 
Photo: Dear Maison
Photo: Dear Maison