Υπάρχει μια συζήτηση γύρω από το αν οι millennials προτιμούν να μένουν σε ένα σπίτι στα προάστια ή στο κέντρο της Αθήνας. Όπως και να’χει όμως, σίγουρα όλοι οι 20something ονειρεύονται την στιγμή που θα φύγουν από το σπίτι των γονιών τους. Και όταν έρθει αυτή η μέρα, αν δεν έχουν μετανιώσει ήδη αυτή τους την απόφαση, πρέπει να αποφασίσουν το πως θα διακοσμήσουν το μικρό αυτό διαμέρισμα που έχουν νοικιάσει.

Παρακάτω θα βρεις αυτά τα μικρά tips διακόσμησης που θα σε βοηθήσουν να εξοικονομήσεις χώρο στο καινούργιο σου σπίτι.

Χρησιμοποίησε πολλούς χώρους αποθήκευσης

Επειδή το budget και ο χώρος του σπιτιού σου θα είναι σίγουρα περιορισμένα, προσπάθησε να βρεις στην αγορά αρκετούς χώρους αποθήκευσης οι οποίοι όμως θα σου χρησιμεύσουν και άλλου. Για παράδειγμα, αυτά τα αγαπημένα σκαμπό που μπορείς μέσα τους να αποθηκεύσεις όλα αυτά τα άχρηστα πραγματάκια που δεν λες να πετάξεις.

Διακόσμησέ το με λίγη τέχνη

Και επειδή ενδέχεται να θέλεις να ξεφύγεις από το κλασικό φοιτητικό σπιτάκι, προσπάθησε να εντάξεις στον χώρο έναν πίνακα ζωγραφικής ή γενικότερα λίγο τέχνη. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να δώσεις έναν άλλο χαρακτήρα στο σπίτι σου και να το κάνεις και συγχρόνως μοντέρνο. Διάλεξε έναν πίνακα με έντονα χρώματα για να δώσει ζωντάνια στον χώρο σου.

Χρησιμοποίησε μικρούς πάγκους αντί για καρέκλες

Και αυτό είναι ένα ακόμα τρικ για να εξοικονομήσεις χώρο στην τραπεζαρία ή στην κουζίνα σου. Αντί για τις κλασικές καρέκλες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντουλάπια και να βάλεις από πάνω μαξιλάρια σε διάφορα μοτίβα που θα γίνουν συγχρόνως και χώροι αποθήκευσης.

Κρεβάτι με συρτάρια

shop-beds-built-storage

Όταν πέσεις πάνω στο κρεβάτι που έχει ενσωματωμένα συρτάρια, τότε αγόρασέ το. Θα είναι το ιδανικό για το μικρό σου σπίτι, αφού θα γλιτώσεις μια επιπλέον ντουλάπα που θα χρειαζόσουν για να τοποθετήσεις τα σεντόνια, τις πετσέτες και τα ρούχα σου.