Μερικές φορές αφιερώνουμε αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα μας δίνοντας βαρύτητα στο ότι είμαστε single, λες και το ότι δεν έχουμε έναν σύντροφο είναι το μόνο πράγμα που μετρά σε αυτή τη ζωή. Γιατί λοιπόν να ξοδεύουμε τον χρόνο μας σε τέτοιους προβληματισμούς; Παρακάτω ακολουθούν εννέα πράγματα που είναι πολύ πιο σημαντικά από ένα καινούργιο κινητό και αξίζει να τα θυμηθείς:

  • Καλοί φίλοι

Ο καθένας από εμάς χρειάζεται να έχει λίγους και καλούς φίλους, με τους οποίους θα μπορέσει να ζήσει στο έπακρο τις όμορφες, αλλά και τις δύσκολες στιγμές του. Οι άνθρωποι που αξίζουν θα είναι πάντα εκεί για εσένα για να σε στηρίζουν και να σε καταλαβαίνουν ανεξαρτήτως των συνθηκών.

  • Η δουλειά που αγαπάς

Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από μια σχέση και σίγουρα το επάγγελμα του καθενός μπορεί να προσφέρει πολλά στην κοινωνία. Επιπλέον, εν έτει 2021 μπορείς να είσαι και γυναίκα καριέρας, αλλά και καλή σύντροφος. Επομένως, χρειάζεται να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου προγραμματίζοντας τα επόμενα σου βήματα.

  • Εσωτερική γαλήνη

Δεν χρειάζεσαι έναν άνδρα για να ευτυχήσεις. Αυτό το γνωρίζεις σίγουρα, όμως μερικές φορές σου διαφεύγει. Αν βασίζεις την ευτυχία σου σε έναν σύντροφο τότε δεν θα καταφέρεις ποτέ να την κατακτήσεις. Σαφέστατα κάθε σχέση που έχεις πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι ευφορία, όμως μπορείς να είσαι ολοκληρωμένη και χωρίς αυτήν.

  • Να έχεις αυτοπεποίθηση

Πρέπει να φτάσεις στο σημείο να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και να αισθάνεσαι όμορφη, πρέπει να σε αγαπάς για αυτό που είσαι και να αναγνωρίζεις εσύ η ίδια την αξία σου. Έτσι, το να μην δέχεσαι λιγότερα από εκείνα που πραγματικά σου αναλογούν θα σε κάνει να εξελιχθείς και να βελτιωθείς.

  • Θέσε στόχους

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις το νόημα της ζωής είναι να θέσεις στόχους. Έτσι, είτε έχεις ως απώτερο σκοπό την κορύφωση της καριέρας σου είτε την προσωπική ευτυχία είτε θες να κάνεις όλα όσα έχεις γράψεις στην bucket list σου, ζήσε τη ζωή σου όσο πιο έντονα γίνεται.

  • Σωματική και ψυχική υγεία

Συναισθηματικά, η καρδιά σου μπορεί να λαχταρά να βρει την αγάπη, όμως τι γίνεται με τη σωματική σου υγεία; Το να προτιμάς μια ισορροπημένη διατροφή και να ασκείσαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα σίγουρα αλλάζει ανάλογα με την ηλικία και τη φάση στην οποία βρίσκεσαι. Αν θες να έχεις στη ζωή σου έναν παντοτινό σύντροφο, τότε χρειάζεται να είσαι δραστήρια, ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη σου ευχή.

  • Να είσαι περιπετειώδης

Τι σε ενθουσιάζει περισσότερο; Αγαπάς την αναρρίχηση, το surfing ή τα roller coasters; Δεν έχει σημασία το τι ανεβάζει την αδρεναλίνη σου στα ύψη, το σημαντικότερο είναι που υπάρχει μια δραστηριότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι περιπετειώδης, για αυτό βγες εκεί έξω και ζήστο!

  • Οικογενειακοί δεσμοί

Υπάρχουν άνθρωποι που ήταν, είναι και πάντα θα είναι διπλά σου, όμως δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο κάτι τέτοιο. Μπορεί η προσωπική σου ζωή να αποδείχθηκε δύσκολη, ωστόσο η οικογένεια σου θα είναι πάντα εκεί για να σε στηρίξει. Το να έχεις στο πλάι σου τους συγγενείς σου είναι αδιαμφισβήτητα πιο σημαντικό από το αν είσαι single ή όχι.

  • Ανεξαρτησία

Είτε είσαι σε σχέση είτε όχι το να είσαι ελεύθερη και ανεξάρτητη είναι αναγκαίο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να είσαι εκεί για τους ανθρώπους που αγαπάς και να δέχεσαι και εσύ η ίδια τη στήριξη τους, όμως οφείλεις να γνωρίζεις πώς μπορείς να εξελιχθείς και να επιβιώσεις μόνη σου, χωρίς εκείνους.

featured photo: Τwenty20.com/dashapats