Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και εάν έχεις γεννηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου και ανήκεις σε αυτό τότε ξέρεις καλά τα χαρακτηριστικά του. Σε περίπτωση που δεν έχεις συναναστραφεί ποτέ όμως με έναν Ζυγό τότε μάθε πως θέλει να κρατάει συνεχώς το μυαλό του απασχολημένο με την ανάγνωση, τη γραφή και τις συζητήσεις με άλλους ανθρώπους. Είναι πάντα σε θέση να δει μια κατάσταση από όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και μπορεί εύκολα να σκεφτεί και να βρει την πιο λογική λύση.

Οι Ζυγοί είναι απίστευτα κοινωνικά πλάσματα και νιώθουν τέλεια όταν συνεργάζονται με άλλους. Τους αρέσει να δίνουν σε άλλους ανθρώπους, και απολαμβάνουν τις προσωπική τους στιγμές με στενούς τους φίλους, μέλη της οικογένειας τους και φυσικά τους συντρόφους τους. Παρόλο που είναι τόσο κοινωνικοί νιώθουν πιο άνετα σε οικεία περιβάλλοντα παρά σε μια τεράστια ομάδα. Ταυτόχρονα είναι οι ιδανικοί για να κάνουν και τους άλλους να νιώθουν άνετα. Γενικά έχουν ένα έμφυτο χάρισμα στο να προσελκύουν ανθρώπους. Είναι αυτή η ικανότητά τους να βλέπουν τις καταστάσεις από όλες τις διαφορετικές οπτικές γωνίες που κάνει τους Ζυγούς τόσο κοινωνικούς και συνεργάσιμους. Πιστεύουν ότι είναι δικό τους καθήκον το να διασφαλίζουν ότι όλοι γύρω τους αντιμετωπίζονται δίκαια.

Θέλει να έχει γύρω του ανθρώπους, με κάθε κόστος

Κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη, ο πλανήτης της αγάπης και της ομορφιάς. Για αυτό και θέλει να έχει όμορφες και ισορροπημένες σχέσεις. Το πρόβλημα είναι πως πολλές φορές αναγκάζεται να συμβιβαστεί ώστε όλοι να παραμένουν ικανοποιημένοι. Τον νοιάζει τόσο πολύ το τι έχουν να πουν οι άλλοι για αυτόν. Για αυτό προσπαθεί να είναι επίσης προσεκτικός με τα λόγια του. Προσπαθεί να αποφύγει την αντιπαράθεση και τις συγκρούσεις με κάθε κόστος, επειδή δεν θέλει να αναστατώσει και να ”ξεβολέψει” κανέναν.

Συνήθως κρύβει την απογοήτευσή του επειδή δεν θέλει να ξέρουν οι γύρω του τα συναισθήματά του. Και κυρίως το θυμό του.

Έτσι, επειδή ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τους ανθρώπους στη ζωή του, ο Ζυγός συχνά ξεχνάει να φροντίζει τις δικές του ανάγκες. Δεν θέλει να προσβάλει κανέναν και έτσι έχει αποκτήσει επίσης τη φήμη ότι είναι λίγο αναποφάσιστος. Η πρόκληση για έναν Ζυγό είναι να μάθει ότι δεν μπορεί να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Πρέπει να μάθει πώς να βάλει τον εαυτό του προτεραιότητα και να αναπτύξει μια δική του στάση ζωής.

Οι Ζυγοί πρέπει επίσης να επιλέξουν προσεκτικά τις σχέσεις τους. Πρέπει να διασφαλίζουν ότι το άλλο άτομο καταβάλλει την ίδια προσπάθεια με αυτούς στη μεταξύ τους σχέση. Πράγμα όχι και τόσο εύκολο.

featured photo: unsplash.com/@riccardofissore