Αν ψάξεις στο Google “χαρακτηριστικά Ιχθύων” τα αποτελέσματα που θα σου βγάλει θα είναι παρόμοια. Ο Ιχθύς είναι άτομο πιστό, ευγενικό, ήπιο, παθιασμένο, υπομονετικό, κτλ. Ωστόσο, οι φράσεις “με βαθιά ενσυναίσθηση”, “ήπιος” και “με κατανόηση” είναι εκείνοι που τον ακολουθούν περισσότερο.

Ποτέ δεν είναι αργά για να καταλάβεις πώς βιώνει ο Ιχθύς τη ζωή και τα συναισθήματα

Το να είσαι Ιχθύς, σημαίνει το να είναι πολύ δύσκολο να ακούσεις μια λυπηρή ιστορία για κάποιον, είτε είναι φίλος είτε άγνωστος, και να μην κλάψεις. Τα Ψαράκια έχουν έντονη ενσυναίσθηση και τα συναισθήματά τους ξυπνούν με κάθε αφορμή. Αντιλαμβάνονται τον πόνο των άλλων σε βαθύτερο βαθμό και αυτό μπορεί να είναι και καλό και κακό. Ενδιαφέρονται πραγματικά για τους άλλους και αυτό πολλές φορές τους οδηγεί στο να τους εκμεταλλεύονται.

via GIPHY

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο για έναν Ιχθύ να εγκαταλείψει μια σχέση

Οι Ιχθύες καθοδηγούνται από την καρδιά και όχι από το μυαλό τους. Αφήνουν τα συναισθήματά τους να τους παρασύρουν, αποκλείοντας τη λογική από τις επιλογές τους. Έχουν πίστη και ιδεαλιστική φύση τους κάποιες φορές τους προδίδει.

via GIPHY

Παρασύρονται και χάνουν τη συγκέντρωσή τους συχνά. Είτε κάποιο drug, είτε μια σειρά, είτε ένα άτομο. Κάθε φορά κάτι τους καταναλώνει όλη την ενέργεια και την προσοχή. Εθίζονται εύκολα. Πολύ πιο εύκολα σε σχέση με κάθε άλλο ζώδιο. Επίσης, έχουν την τάση να σκέφτονται υπερβολικά πολύ και να υπεραναλύουν καταστάσεις, τις περισσότερες φορές, όταν δεν πρέπει ή δεν αξίζει.

Ο Ιχθύς είναι ονειροπόλος. Η λέξη dreamer, έχει φτιαχτεί για εκείνον. Είναι πιστός, αγαπά την οικογένειά του, τρυφερός και παθιασμένος. Η θεωρία λέει πως κρύβει μέσα του την αγάπη και τη σοφία και τον 12 ζωδίων μαζί. Κατάλαβέ τον. Βλέπει τον κόσμο μέσα από το δικό του dreamy φίλτρο και αυτός είναι ακόμα ένας λόγος για να τον λατρεύεις.

featured image: Guy Hepner