Πριν μια εβδομάδα περίπου ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος κύκλος για τις Monterey Five στη σειρά Big Little Lies. Αυτό θα πούμε μόνο και θα σωπάσουμε γιατί ένα πράγμα απεχθανόμαστε ομαδικώς: τα σπόιλερς. Μπορεί είσαι από εκείνους που περιμένουν πάνω από την οθόνη τους για να βγει το κάθε νέο επεισόδιο. Επομένως τα έχεις δει ήδη όλα και κατάλαβες για τι μιλάμε. Αν πάλι είσαι από εκείνους που περιμένουν να βγουν πρώτα όλα τα επεισόδια του κύκλου και μετά να το παρακολουθήσεις, σε νιώθουμε.

Κάνε ένα γρήγορο catch-up με το Big Little Lies κι βάλε αυτές εδώ τις σειρές στη λίστα σου, για να μην ξεμείνεις ξαφνικά.

Good Girls

Όπως καταλαβαίνεις, οτιδήποτε προτείνουμε εδώ πρέπει κατά κάποιο τρόπο να θυμίζει λίγο το Big Little Lies. Έτσι και στο Good Girls, έχεις μια μικρότερη παρέα γυναίκων που είναι όμως το ίδιο αγανακτισμένες με τις Monterey Five. Θέλουν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, αλλά πέρα από γυναίκες είναι και μητέρες. Επομένως, η προταιρεότητα και πάλι είναι μια. Είναι λίγο ωμό, κάποιες φορές κωμικό, άλλες τρομακτικό αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτές οι γυναίκες στηρίζουν η μια την άλλη είναι αξιοζήλευτος.

Enlightened

Αν δεν την έχεις δει ήδη -μιας και ξεκίνησε το 2011- και φοβάσαι μήπως σου λείψει η Laura Dern, αυτή η σειρά είναι η επόμενη που πρέπει να δεις. Είναι η σειρά που κανείς δεν ήξερε πως να την διαχειριστεί όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Όσο να πεις, το 2011 το να βλέπεις -έστω και στην οθόνη σου- μια γυναίκα εργαζόμενη αγανακτισμένη στο χώρο εργασίας της που κυριαρχείται από άντρες, δεν ήταν και ό,τι πιο συνηθισμένο. Το Enlightened έγινε η αφορμή να μιλήσουν πολλές γυναίκες, λίγο πριν κυκλοφορήσει το House of Cards για πρώτη φορά. Αλλά μάλλον ήταν τόσο μη διαχειρίσιμη που η τρίτης της σεζόν ακυρώθηκε.

The Affair

Μια σειρά που παρουσιάζει όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια εξωσυζυγικη σχέση για όλους όσους εμπλέκονται. Στην πρώτη σεζόν θα δεις τη σχέση αυτή μέσα από τις οπτικές γωνίες των δύο άμεσα ενδιαφερόμενων, του Noah και της Alison. Πολλές φορές οι δύο αυτές οπτικές γωνίες θα είναι διαφορετικές μεταξύ τους – σε μεγάλο βαθμό. Στη δεύτερη σεζόν βλέπουμε και τις οπτικές γωνίες από την πλευρά των συζύγων τους. Στις επόμενες σεζόν, ακολουθείται γενικά παρόμοιο μοτίβο με πολλά flashbacks αλλά και την εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα στα χρόνια.

Gypsy

https://www.youtube.com/watch?v=mANz0k7L760

Το Gypsy ξεκίνησε στο Netflix το 2017 και η αλήθεια είναι πως μας ιντρίγκαρε αρκετά. Τι γίνεται όταν μια ψυχοθεραπεύτρια ξεπερνά τα όρια και αρχίζει να εμπλέκεται περισσότερο από όσο πρέπει στις ζωές των ασθενών της; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να δώσουν απάντηση τα μοναδικά 10 επεισόδια της σειράς. Το Gypsy είναι μια από εκείνες τις σειρές του Netflix που δεν έπρεπε να ακυρωθεί μετά την πρώτη σεζόν. Για την Naomi Watts, όχι για εμάς.

Top of the Lake

Κι εδώ έχουμε έναν φόνο, αλλά αντί να έχουμε 5 γυναίκες να προσπαθούν να τον κρύψουν, έχουμε μια ντετέκτιβ η οποία προσπαθεί να ανακαλύψει τι έγινε. Η ντετέκτιβ αυτή δεν είναι άλλη από την Elizabeth Moss, ειδική στα εγκλήματα σεξουαλικής φύσεως. Τοποθετημένο σε μια μικρή πόλη – όπως και στο Big Little Lies- το έγκλημα φαντάζει πολύ μεγαλύτερο. Ένα ανήλικο κορίτσι από την Κίνα που βρέθηκε δολοφονημένο στο Σίδνευ. Το Top of the Lake θα σε βοηθήσει να μείνεις στην ατμόσφαιρα μυστηρίου που σου προσέφερε το BLL.